Algemeen

Nieuwe 'Star Wars Holiday Special' in de maak voor Disney+

Nu van LEGO, welliswaar...

door Niels van Arkel om 14:22 in Algemeen
Veel Star Wars-fans hebben er een haat-liefdeverhouding mee: de Star Wars Holiday Special. Met een treurige 2,4 op IMDb moet de film het hebben van zijn gigantische cultstatus. Al jaren is er sprake van een nieuwe versie. Die komt er, alhoewel?

Het vervolg op de inmiddels 42 jaar oude klassieker is niet zoals vele fans hadden gehoopt: het wordt namelijk een LEGO-special, die direct op Disney+ zal gaan verschijnen.

Het verhaal
De film gaat zich afspelen na de gebeurtenissen van de "populaire" laatste film uit de Skywalker Saga: The Rise of Skywalker. De synopsis luidt:

Rey en BB8 gaan op een avontuur om de Force beter te leren begrijpen. Rey hoort de verhalen van Luke Skywalker, Darth Vader, Obi-Wan Kenobi, Yoda en andere belangrijke karakters uit de legacy van Star Wars. Zijn ze op tijd terug voor het grote feest van Chewbacca op zijn thuisplaneet Kashyyyk?

Knipoog
De producent van de special, Josh Rimes, is blij met de special: "We wilden een gigantische knipoog geven naar de originele Holiday Special. Deze special is een viering van de Skywalker Saga. Personages zullen zelfs met andere, jongere versies van zichzelf communiceren."

Volgens Rimes is deze special gebaseerd op klassieke kerstfilms als It's a Wonderful Life, Planes, Trains and Automobiles en Christmas Vacation, in combinatie met de musicals van Burl Ives.

LEGO Star Wars Holiday Special is vanaf 17 november te zien op Disney+.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Joepie ; Denk je dat The High republic, Forces of Destiny, Jedi Temple Challenge Smiley face en Starwars resistance wel genoeg genieten geblazen zou zijn; komt Disney alweer uit de hoek met alweer een knaller van een starwars project die inhoudelijk alles heeft waar SW liefhebbers op zitten te wachten, wohoo! Wat een fantastische besteding van geld, talent en recourses ; chapeau Disney, for keeping Star wars alive and kicking . Smiley face
(ik kan nog herinneren dat de SW special op tv was vroegah; ik was nog te jong om te begrijpen dat dit gemaakt was door hele andere mensen dan degenen die de SW film gemaakt hadden en bezig waren met TESB en maakt me gelijk zorgen dat SW een one hit wonder was en ging zeer wantrouwig naar TESB toenie uit kwam . "Viel mee" gelukkig Smiley face )

Off topic ;

YYYesss!!

reporterdavid91

Avatar

Home alone knipoog erbij? Is ook van Disney.

Master Of Films

Avatar

Met de echte The Star Wars Holiday Special 78 heb ik tenminste nog wat LOL gehad. Nu hebben we Derek Savage & Neil Breen om ons met verdere wanproducten te vermaken.
Bizar dat deze twee heren niet zijn ingehuurd voor Star Wars.

Deze special is een viering van de Skywalker Saga.
Offcieeel is de naam Skywalker Saga sinds de Disney overname veranderd in de Palpatine Saga. En denk nou niet dat ze hiermee die oude blanke Boomer bedoelden. Aangezien The Force is Female is, gaat het om een andere Palpatine dat veel meer in woke tijden past zoals deze.

Gigan72

Avatar

Die uber heks in dat zwarte shirt moeten ze...... ( vul zelf maar wat in )

NieuwsFilm

meest populair