Nieuwe 'Star Wars Holiday Special' in de maak voor Disney+

Nieuwe 'Star Wars Holiday Special' in de maak voor Disney+

Nu van LEGO, welliswaar...

Veel Star Wars-fans hebben er een haat-liefdeverhouding mee: de Star Wars Holiday Special. Met een treurige 2,4 op IMDb moet de film het hebben van zijn gigantische cultstatus. Al jaren is er sprake van een nieuwe versie. Die komt er, alhoewel?

Het vervolg op de inmiddels 42 jaar oude klassieker is niet zoals vele fans hadden gehoopt: het wordt namelijk een LEGO-special, die direct op Disney+ zal gaan verschijnen.

Het verhaal
De film gaat zich afspelen na de gebeurtenissen van de "populaire" laatste film uit de Skywalker Saga: The Rise of Skywalker. De synopsis luidt:

Rey en BB8 gaan op een avontuur om de Force beter te leren begrijpen. Rey hoort de verhalen van Luke Skywalker, Darth Vader, Obi-Wan Kenobi, Yoda en andere belangrijke karakters uit de legacy van Star Wars. Zijn ze op tijd terug voor het grote feest van Chewbacca op zijn thuisplaneet Kashyyyk?

Knipoog
De producent van de special, Josh Rimes, is blij met de special: "We wilden een gigantische knipoog geven naar de originele Holiday Special. Deze special is een viering van de Skywalker Saga. Personages zullen zelfs met andere, jongere versies van zichzelf communiceren."

Volgens Rimes is deze special gebaseerd op klassieke kerstfilms als It's a Wonderful Life, Planes, Trains and Automobiles en Christmas Vacation, in combinatie met de musicals van Burl Ives.

LEGO Star Wars Holiday Special is vanaf 17 november te zien op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair