Enorme ophef over R-rated Netflix-film 'Cuties' waarin jonge meisjes twerken

Enorme ophef over R-rated Netflix-film 'Cuties' waarin jonge meisjes twerken

De eerste speelfilm van regisseuse Maïmouna Doucouré doet het echter goed onder critici.

Gaat Netflix te ver met het uitbrengen van Cuties? Op social media wordt verontwaardigd gereageerd op de eerste trailer van die Franse film, waarin een jong meisje in de ban raakt van een twerkend dansgroepje. Boze ouders menen dat de film minderjarigen seksualiseert en eisen dat de release wordt gecanceld.

Bekijk de afbeelding
In Cuties (oorspronkelijke titel: Mignonnes), de eerste speelfilm van de veelbelovende regisseuse Maïmouna Doucouré, raakt de elfjarige Senegalese vluchtelinge Amy (Fathia Youssouf) gefascineerd door de sensuele dansgroep van haar buurmeisje Angelica (Médina El Aidi-Azouni). Om mee te kunnen dansen, begint Amy haar vrouw-zijn te verkennen, tegen de tradities van haar familie in.

Sterk ontvangst
Cuties, die een TV-MA-rating (alleen voor volwassenen) heeft gekregen in Amerika, was eerder dit jaar te zien op het Sundance Film Festival en Berlin International Film Festival. Critici reageren over het algemeen positief op de film. Op Rotten Tomatoes scoort de film momenteel een zeer nette 82 procent.

Veel ophef
Op social media wordt er echter vooral verontwaardigd gereageerd op de film. Veel mensen menen dat Cuties jonge meisjes seksualiseert. Anderen vinden vooral dat Netflix de film op een problematische manier in de markt probeert te zetten door onder meer onderstaande poster uit te brengen, terwijl Cuties juist ook serieuze thema's behandelt.


Bekijk de afbeelding
Bezorgde ouders zijn inmiddels een petitie begonnen waarin Netflix wordt opgeroepen om de film niet uit te brengen. Deze is op het moment van schrijven ruim 17.000 keer ondertekend. De streamingdienst heeft nog niet gereageerd op alle ophef. Voorlopig blijft de film dan ook op de releasekalender staan.


Cuties is vanaf 9 september op Netflix te zien!

NieuwsFilm

meest populair