'James Bond': Deze schurken waren in meerdere films te zien

'James Bond': Deze schurken waren in meerdere films te zien

Het is toch een klein clubje als je zo kijkt.

James Bond heeft de afgelopen 24 films heel wat schurken verslagen. Lang niet allemaal wisten ze het langer dan één film vol te houden. Maar sommige schurken keerden wel terug voor meerdere films.

Vandaag zetten we de schurken voor je op een rij die in meer dan één officiële Bond-film verschenen. Sommigen kwamen alleen in cameo's terug, anderen werden gespeeld door verschillende acteurs. Maar allemaal verschenen ze meer dan eens ten tonele in de franchise.

BLOFELD
Ernst Stavro Blofeld is natuurlijk de voornaamste Bond-schurk en was acht keer te zien (als je No Time to Die meetelt). Hij is de man achter SPECTRE en debuteerde in From Russia With Love. Daarin konden we zijn gezicht nog niet zien. Dat was pas in You Only Live Twice het geval. In de moderne Bond-films wordt Blofeld gespeeld door Christoph Waltz en verscheen hij voor het eerst in Spectre.

Bekijk de afbeelding
GENERAL GOGOL & MISS RUBELVITCH
General Gogol was een terugkerend figuur toen Roger Moore de rol van 007 speelde. Hij was soms een schurk, soms een bondgenoot en het fictieve hoofd van de Russische KGB. Hij debuteerde in The Spy Who Love Me en werd in zes films gespeeld door Walter Gotell. Heel nauw aan hem verbonden is zijn secretaresse, Miss Rubelvitch die driemaal verscheen en gespeeld werd door Eva Rueber-Staier.

Bekijk de afbeelding
JAWS
De schurk Jaws had een behoorlijk unieke manier om zijn tegenstanders te doden. Hij gebruikte zijn bijzonder sterke kaken en metalen tanden om overal doorheen te bijten. Het personage was twee keer te zien en werd gespeeld door Richard Kiel. De eerste keer dat hij het Bond moeilijk maakte, was in The Spy Who Loved Me en de tweede Moonraker. In die tweede film werd Jaws uiteindelijk een bondgenoot van Bond.

Bekijk de afbeelding
VALENTIN ZUKOVSKY
Deze voormalig KGB-agent werd door Bond neergeschoten, waar hij voor de rest van zijn leven een handicap aan overhield. Hij werd gespeeld door Robbie Coltrane en debuteerde in Goldeneye in 1995. Maar hij was daarna ook in The World Is Not Enough te zien, waarmee hij dus twee keer te zien was.

Bekijk de afbeelding
MR. WHITE
De Daniel Craig-films zijn behoorlijk aan elkaar verbonden. Dat zorgt er dus voor dat schurken makkelijker vaker te zien zijn. Een van de meest beruchte terugkerende aanwezigen is Mr. White, die al debuteerde in Casino Royale en te zien was in nog eens twee films. Zijn laatste moment is in Spectre, de derde keer en hij werd steevast gespeeld door Jesper Christensen.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair