Comedy-klassieker 'The Nutty Professor' krijgt een reboot!

Comedy-klassieker 'The Nutty Professor' krijgt een reboot!

De comedy-films met Eddie Murphy van eind jaren '90 waren op hun beurt een remake van een film met Jerry Lewis.

Na de Scream-franchise nieuw leven te hebben ingeblazen met het geplande Scream 5, richten Project X Entertainment en diens producenten James Vanderbilt, William Sherak en Paul Neinstein zich nu op een klassieke comedy-franchise voor de remake-molen. Het betreft The Nutty Professor, een comedy-film met Jerry Lewis uit 1963 die in 1996 opnieuw werd gemaakt met Eddie Murphy als hoofdrolspeler.

Er is nog geen studio betrokken bij het project, want Project X wil de film eerst zelf vormgeven voordat ze het aan studio's presenteren. De eerder genoemde Vanderbilt kennen we vooral als scenarist van films als Zodiac en The Amazing Spider-Man. Het is nog onduidelijk wie de nieuwe Nutty Professor zal regisseren.

Comedy met een verleden
De oorspronkelijke The Nutty Professor wordt als een van de beste films met wijlen Lewis beschouwd. De film gaat over een klungelige professor die zijn liefdesleven een boost wil geven door een experimenteel drankje naar binnen te werken dat hem verandert in de knappe, maar zeer irritante Buddy Love. Murphy nam in 1996 het stokje over en speelde de rol nogmaals in sequel Nutty Professor II: The Klumps uit 2000.

NieuwsFilm

meest populair