Alles en iedereen droevig na zien 'The New Mutants', zelfs de bedenker

Alles en iedereen droevig na zien 'The New Mutants', zelfs de bedenker

De zwaar vertraagde Marvel-film kan weinig goed doen.

Jaren lag de X-Men film The New Mutants op de plank bij 20th Century Fox Studios door de overname door Disney en nu draait deze eindelijk in de Amerikaanse bioscopen, en vanaf volgende week in Nederland. De ontvangst blijkt wel erg mager.

Als eerste de reactie van BoB McLeod, de co-bedenker van de comic New Mutants. Hij haalt hard uit naar regisseur Josh Boone door aan te geven dat hij de personages compleet heeft verandert voor de film. "Dus eigenlijk heeft #JoshBoone alles gewist wat ik heb bijgedragen aan het uiterlijk van de personages," aldus McLeod.

"En nu de film eindelijk is uitgekomen hebben ze blijkbaar iemand met de naam Bob Macleod als mede-bedenker genoteerd in de aftiteling. Ze hebben de afgelopen drie jaar niet eens de moeite genomen om de spelling van mijn naam te controleren." aldus de toch behoorlijk geïrriteerde McLeod.

Bekijk de afbeelding
Zwak ontvangt bij critici en publiek
De eerste reactie van een paar dagen geleden was waarschijnlijk nog iets te positief. The New Mutants wordt bij de critici namelijk zwak tot dramatisch ontvangen.

Op dit moment staat de Rotten Tomatoes-Tomatometer op 20% met een 4.56/10 als gemiddelde beoordeling. Ook het doorgaans positievere publiek ziet de film niet zo zitten: 55% (3.36/5) na 201 publieksbeoordelingen op Rotten Tomatoes.

De reactie van de recensent van Globe and Mail is misschien de juiste samenvatting: "Het is moeilijk om precies aan te geven waar Boone de fout in gaat, aangezien er zoveel opties zijn om uit te kiezen." Vanaf aankomende woensdag draait The New Mutants in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair