Disney gaat voor remake van Eddie Murphy flop 'The Haunted Mansion'

Disney gaat voor remake van Eddie Murphy flop 'The Haunted Mansion'

Het huis van de muis keert terug naar één van hun populairste attracties...

Een film gebaseerd op een ritje in een pretpark. Het klinkt als een vreselijk idee, maar in 2003 bewees Pirates Of The Caribbean het tegendeel. Datzelfde jaar nog volgde The Haunted Mansion en binnen zes maanden was er zowel groot succes als totale mislukking.

Want de komische familiehorror met Eddie Murphy haalde dan weliswaar $180 miljoen dollar op tegenover een budget van $90 miljoen dollar, het publiek en de critici waren meedogenloos. Toch haalt Disney Studio's het spookhuis uit de mottenballen voor een nieuwe poging met schrijfster Katie Dippold (The Heat/Snatched/Ghostbusters) dit keer aan het roer.

Guillermo del Toro & Ryan Gosling
In het verleden werkte echter ook visionair filmmaker Guillermo del Toro aan een remake met niemand minder dan Ryan Gosling in de hoofdrol. Beiden werkten mee aan de ontwikkeling van het script. Door onbekende redenen is dit project ooit tot stilstand gekomen.

Del Toro: "We hadden drie scenario's liggen die ik graag had opgenomen, alles was klaar om te starten. Ik zie mezelf nu niet meer zo snel betrokken raken, maar zou absoluut een Haunted Mansion 2.0 willen zien".

NieuwsFilm

meest populair