Algemeen

Gave nieuwe foto's sci-fi epos 'Dune' tonen Jason Momoa en Timothée Chalamet

Over een dikke week kunnen we eindelijk de trailer van Denis Villeneuve's nieuwe film verwachten.

door Zilko Tarici om 08:40 in Algemeen
Na de spectaculaire covers van Empire Magazine van afgelopen week, heeft Empire Online nu een aantal exclusieve foto's van Denis Villeneuve's verfilming van Frank Herberts sci-fi epos Dune vrijgegeven. Je kunt de kiekjes hieronder bekijken.

Op de foto's zien we Timothée Chalamet en Zendaya als respectievelijk Paul Atreides en het mysterieuze Fremen-stamlid Chani, wier ogen blauw gloeien door jaren blootgesteld te zijn aan de 'spice', een extreem waardevolle grondstof die alleen op de planeet Arrakis is te vinden. Daarnaast een foto van Oscar Isaac als Pauls vader Duke Leto (met vechtpantser) en zijn wapenmeester Gurney Halleck (Josh Brolin) en een foto waarop we Jason Momoa als wapenkunstenaar Duncan Idaho zien.

Trailer op komst
In de Verenigde Staten wordt vanaf deze week een 90 seconden durende trailer van Dune getoond vooraf aan voorstellingen van Tenet. Op 9 september wordt de trailer online verwacht. De bioscooprelease van Dune staat daarbij nog steeds geroosterd voor december.


16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SunChaser

Avatar

Hallo FT
Kan er een Tenet spoiler bericht gemaakt worden waar we Tenet met spoilers zonder tags kunnen bespreken?

Master Of Films

Avatar

Ik kom alleen even een reactie plaatsen onder een artikel van de beste film van 2020 (onder voorbehoud -> december 2020).

SunChaser

Avatar

Grootste flop van 2020 bedoel je?

Master Of Films

Avatar

Ja en? Wat is je punt?

Denis Villeneuve maakt veel betere films dan Nolan. Maar goed, je snapt Tenet niet eens, dan is een Villeneuve film al te hoog gegrepen voor je Smiley face

Maac

Avatar

Beste film en grootste flop gaan prima hand in hand. Dit wordt inderdaad de beste film van 2020 en de kans dat 'ie flopt is groot.

Zolang we in een wereld leven waarin artikelen over Disney en alles wat daaronder valt domineren op "filmsites" voor "filmliefhebbers" mogen we niet verwachten dat films als Dune de massa trekken.
Marvel, Star Wars en live action remakes als Mulan zijn helaas het meest schaalbaar.

Mav Damian

Avatar

Yess! Dune wordt sowieso de film van het jaar!!! Flop of niet!

Robbepost

Avatar

Inderdaad ik sluit een Bladerunner 2049 scenario niet uit. Beste film van 2017 en (financieel) geflopt.
Al verwacht ik dat Dune wel meer gaat opleveren. En ja dat wordt zeker de film van het jaar!

Master Of Films

Avatar

Sommigen denken dan nog steeds dat een financiele flop voor slechte film staat. Waarvoor breng je anders het onderwerp "flop" naar voren in een discussie...voor de lol of zo?

Daarbij is Avatar ook het bewijs dat veel geld opbrengen niet staat voor een kwalitatieve meesterwerk. Een film bestaat eenmaal meer dan visuele effecten en Dolby Atmos sound effects.

nooffencetaken

Avatar

Persoonlijk vind ik Nolan en Villeneuve vergelijken niet echt passend. Nolan is van de practical effects en verhaal vertellen door middel van muziek, verhaal, en slim editten.

Villeneuve heeft een meer chronologische volgorde van verhaal vertellen, maar doet dit op een langzamere manier dan we gewend zijn van Hollywood films daarnaast gebruikt hij veel CGI. (wat erg goed gedaan is overigens)

In beide gevallen vind ik het geweldige regisseurs en vind ik alle films van beide een lust voor het oog. Tenet vond ik een geweldige film en ik kan niet wachten op Dune.

Waarom wordt hier toch altijd oorlog over gevoerd wie de beste is. Je bent toch filmliefhebber of niet? Tuurlijk is smaak verschillend maar ik neem aan dat elke filmliefhebber niet kan ontkennen dat ze allebei het recht hebben op de titel: excellente regisseur?

Master Of Films

Avatar

nooffencetaken "Persoonlijk vind ik Nolan en Villeneuve vergelijken niet echt passend."
Ik wel. Smiley face Omdat beide regisseurs zijn. Hoe ze een film maken, staat los ervan. Ik zie slechts het eindresultaat.

nooffencetaken "Waarom wordt hier toch altijd oorlog over gevoerd wie de beste is."
Dat maak jij ervan. Smiley face

nooffencetaken "maar ik neem aan dat elke filmliefhebber niet kan ontkennen dat ze allebei het recht hebben op de titel: excellente regisseur?"
Nee. Als "filmliefhebber" zeg ik.
Villeneuve = excellente regisseur.
Nolan = overschate regisseur.
Wil dat zeggen dat ik vind dat Nolan een slechte regisseur is. Nee, maar Villeneuve is in het algemeen een betere regisseur/vakman dan Nolan. Nogmaals vind ik.

Doe wat je ermee wilt Smiley face

BTW. Wat is de definitie van een filmliefhebber?

Maac

Avatar

nooffencetaken "Waarom wordt hier toch altijd oorlog over gevoerd wie de beste is. Je bent toch filmliefhebber of niet?"
Ik denk omdat het een interessant onderwerp is om over te hebben, maar alleen als het geen doel is om je gelijk te halen. Als ik met mijn vrienden over films en regisseurs praat, praten we vaak over gemeenschappelijke ervaringen, maar ook zeker over de verschillen in onze meningen. De onderbouwingen van deze meningen kunnen tot nieuwe inzichten leiden en tot meer begrip ten opzichte van degene met wie je converseert.
Dat dit in goede vrede gebeurt lijkt me het meest wenselijk, maar dat is via een scherm niet altijd even makkelijk.

De filmliefhebber-discussie lijkt me totaal irrelevant. Wie filmliefhebber is en op welke schaal zijn geen vraagstukken die antwoord verdienen.
Zoals ik al eerder hier heb gezegd is volgens mij het enige criterium dat je houdt van het medium film, niets meer en niets minder.

nooffencetaken

Avatar

Iedereen heeft het recht op zijn eigen mening. Mijn punt dat ik eigenlijk alleen wil maken is het volgende:

Volgens IMDB staat Nolan met 8 films in de top 250:
The Dark Knight: 4
Inception: 13
Interstellar: 30
The Prestige: 47
Memento: 55
Dark Knight Rises: 71
Batman Begins: 129
Dunkirk: 180

Villeneuve staat met 4 films in de top 250:
Blade Runner: 49
Arrival: 91
Incendies: 116
Prisoners: 198

Wil mijn mening er niet door drukken maar de feiten zeggen dat ze allebei geweldig werk leveren. En uiteraard hebben ze allebei een andere manier van werken.

Filmliefhebber is misschien wat algemeen. Maar als je dagelijks je tijd "verdoet" op FT om te praten over films of series tja dan ben je in mijn ogen filmliefhebber.

Maac

Avatar

In de top 250 van IMDb komen zegt niets over de kwaliteit, maar over de populariteit. Dat zou je als "filmliefhebber" toch moeten weten.

nooffencetaken

Avatar

Hahah oke, dit was mijn laatste bericht op deze website.
Was er toch al klaar mee.

Maac

Avatar

Zelden zo'n slecht praktijkvoorbeeld gezien van de term "no offence taken".

Master Of Films

Avatar

nooffencetaken "dit was mijn laatste bericht op deze website."
Blijkbaar is onze nooffencetaken zelf geen filmliefhebber in de ogen van nooffencetaken Smiley face

NieuwsFilm