Illegale versies 'Tenet' en 'The New Mutants' nu al online

Illegale versies 'Tenet' en 'The New Mutants' nu al online

Illegale versies zwerven nu al online.

Afgelopen dagen verschenen de grootste Hollywood-blockbusters weer in de bioscoop sinds de start van de coronacrisis. Dit zijn Christopher Nolans actiethriller Tenet en de Marvel-horrorfilm The New Mutants. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen zwerven nu al de eerste illegale versies online.

Via Variety wordt duidelijk dat de illegale versies verleden week al online kwamen. Deze zijn van een slechte CAM-kwaliteit, met onder meer Duitse en Koreaanse ondertiteling. Vooral Warner Bros. jaagt nu op de platformen die de film aanbieden en probeert de verspreiding te stoppen. Volgens Variety is het ongewoon dat er al zo snel CAM-versies online verschijnen.

Nog geen grote zorgen
Aangezien het op dit moment enkel CAM-versies zijn, zegt de website TorrentFreak dat de studio's zich niet al teveel zorgen hoeven te maken. "Een grote 'piracy boom' is aan de orde als de eerste kopie van hoge kwaliteit online verschijnt," aldus die website.

Gezien de omstandigheden in de wereldwijde bioscopenzalen kan het debuut van beide films een succes genoemd worden. Lees meer over de wereldwijde box office-opbrengsten in het artikel Vele miljoenen 'The New Mutants' en 'Tenet' doen bioscopen opleven.

NieuwsFilm

meest populair