Algemeen

Whoopi Goldberg vraagt Disney pretparken Wakanda-attractie te bouwen

Het zou een mooi eerbetoon zijn aan Chadwick Boseman.

door Wouter Drummen om 16:32 in Algemeen
Heel de filmwereld was in shock na de tragische dood van Chadwick Boseman. Ondanks het feit dat hij de laatste jaren in de nodige films meespeelde, leed hij al vier jaar aan darmkanker, iets dat hij nooit publiekelijk heeft gemaakt. Miljoenen mensen treuren om de dood van de acteur, voornamelijk bekend van zijn rol als Black Panther in het MCU. Whoopi Goldberg heeft nu een idee hoe Disney hem het beste zou kunnen eren.

De 64-jarige Ghost-actrice zou het een mooie geste vinden als de diverse pretparken van Disney een Black Panther Wakanda attractie zouden bouwen. Zij deelde dit idee op haar Twitter-pagina. Het bericht werd in een mum van tijd duizenden keren geliked. Zie het bericht van Goldberg hieronder.Goed idee?
In haar tweet laat Goldberg weten dat een nieuwe Frozen-attractie niet nodig is, wat te begrijpen is. Ondanks het feit dat Disney zich de laatste jaren meer inzet voor diversiteit, heeft het een lange tijd geduurd. De eerste zwarte Disney-prinses verscheen pas in 2009, in The Princess and the Frog.

Black Panther was een groot succes. De film werd sterk onthaald en bracht maar liefst 1,3 miljard dollar op en staat daarmee in de top 20 best verdienende films aller tijden, iets wat nog nooit gehaald is door een film waarin de cast voornamelijk zwart is. Black Panther wordt dan ook geprezen voor het vieren en het eren van Black Culture.

Het zou dus voor de Disney parken een goed idee kunnen zijn een Wakanda-attractie te maken, wat ook een mooi eerbetoon zou zijn aan Boseman, maar mocht het er van komen, dan zal dit wel nog een tijdje duren. Niet alleen neemt de constructie van een nieuwe attractie meerdere jaren in beslag, de Disney parken hebben ook gigantisch veel verlies geleden tijdens de coronacrisis, naar verluidt zo'n 20 miljoen dollar per dag.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThEnd

Avatar

WakOnda forever Smiley face

gbfan

Avatar

opzich zon minecart race track zou best lachen zijn

Monojaxx

Avatar

Dan wil ik in elk park een Lunapark achtige attractie in de vorm van een pak blanke vla. Voor het vieren en het eren van White Culture.

Sunspot

Avatar

Zou wel mooi zijn en waren ze dat sowieso niet van plan, lijkt me wel.

SeanDeNiro

Avatar

Monojaxx|||Je mag geen blanke vla meer zeggen. Dat heet tegenwoordig "hard werkende mensen vla".

Philmhuis

Avatar

Kunnen de imagineers nu ze Animal Kingdom al deels hebben leeg gehaald met 2 suffe achtbanen en een paar andere attracties daar geen ruimte maken voor een Wakanda-attractie?

Jamal M

Avatar

Als zij het geld ophoest dan, ja. Anders Nope!

Alpha80

Avatar

Als ze van die Wakanda rhino,'s een attractie zouden maken,dan is het wel waard,ja. Zoals snel rijdende robots op rails door het park,dan is het bezoeken wel waard,ja.

Artificialis

Avatar

Whoopi Goldberg laat natuurlijk niet de kans aan zich voorbij gaan om weer iets voor de 'black community' binnen te halen.. Je kunt iemands overlijden ook teveel willen uitmelken.

Goku32

Avatar

Hahahahaah deze mevrouw is dement aan het worden, want dat is wel heel erg overdreven allemaal. Hij heeft in een Marvel film gespeelt, en er zijn wel meer goeie acteurs in Hollywood met een zwarte kleur. Het is erg voor ze familie natuurlijk, maar dit is wel erg overdreven allemaal

Master Of Films

Avatar

Whoopi Goldberg was nog iets vergeten te melden, namelijk.

For the fans

NieuwsFilm

meest populair