Algemeen

James Bond: Deze acteur wordt volgens kunstmatige intelligentie de opvolger van Daniel Craig!

Niemand minder dan Henry Cavill?

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Voor het eerst is er kunstmatige intelligentie ingezet om te kijken wie de nieuwe James Bond zou moeten zijn. Met No Time to Die neemt Daniel Craig namelijk echt afscheid van de rol. En dat betekent dat er een opvolger nodig is.

Kunstmatige intelligentie is door Largo.ai ingezet, om te kijken naar de attributen van bekende Britse Hollywood-sterren en de kenmerken die we aan James Bond toekennen. Uit die analyse blijkt dat Henry Cavill het hoogste scoort: 92,9%. Hij wordt gevolgd door Richard Armitage (92,3%) en daarna door Idris Elba (90,9%).

Ook internationaal
Je kan de boel ook verder open gooien en alle bekende sterren bekijken. Dan is Karl Urban ineens de favoriet, met een bijzonder hoge score van 96,7%. Hij wordt gevolgd door Chris Evans (93,9%) en Will Smith (92,2%).

Mocht je ook naar vrouwen kijken, dan wint Gina Carano het met 97,3% zelfs van Cavill en Urban. Zij wordt gevolgd door Katee Sackhoff (94,4%) en Angelina Jolie (94,2%).

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

VFX expert

Avatar

Dat is al langer mijn hoop. Die man zou uitstekend in de rol zijn. Ik snap niet dat mensen horen op Idris Elba. Prima acteur verder, maar het lijkt te veel op politieke correctheid om een gekleurd persoon te kiezen voor een oorspronkelijk blanke rol, terwijl op andere casting keuzes vaak de kritiek klinkt als men niet het oorspronkelijke ras van het personage kiest.

Bananza

Avatar

@VFX expert een blanke rol? Want? De kracht van het Bond personage is juist dat hij vervangen kan worden omdat het een positie is binnen MI6. Dus ook een donkere acteur zou prima kunnen.

MisterPink

Avatar

In het begin was men ook verdeeld over Craig. Uiteindelijk, naar mijn mening, de beste Bond. Ook omdat de films wat donkerder werden.

Elba lijkt mij prima, Cavill ook.

En als ze er niet uitkomen anders maar Adam Sandler.

Smokeythebandit

Avatar

@Bananza volgens mij is James Bond het personage op zich en gaat het niet om zijn codenaam. James Bond is van oorsprong een blanke rol. Elba is een prima acteur, maar geen Bond

Pronk47

Avatar

Elba zal wel weer een goede Felix Leiter zijn.

Gigan72

Avatar

Will smit haha wat een grap

kokosnoot

Avatar

Paul de leeuw zou natuurlijk de best bond zijn.

Nou ja de vraag is ook nog wie van de heren is beschikbaar.

STYD

Avatar

Vfx, ik denk dat je twee dingen door elkaar heen haalt. Als men een film maakt over het oude Egypte en alle rollen worden ingevuld door blanke acteurs die geen procenten Egyptische bloed hebben dan snap ik dat men aangeeft dat het niet kan.

Maar JB is gewoon een personage, die leeft volgens een bepaalde code, heeft niets met huidskleur te maken.

Maar wanneer mag een personage in jouw ogen veranderen van gender of huidskleur? Want er is altijd wel iets aan de hand, politieke correctheid, girlpower, men are equal tot woman enz enz. Je moet een keer beginnen toch lijkt mij??

Wel grappig dat jij James Bond en zeg maar een film als Gods of Egypt in dezelfde categorie ziet.

Ik hoop dat ze voor Matt Bomer gaan

Sharky13

Avatar

Cavill heeft in naar mijn mening niet veel uitstraling. Ik vond hem ook erg matig als slechterik in Mission Impossible. Ik zou mss eerder kiezen voor Tom Hiddleston.

Sunspot

Avatar

Cavill is gewoon de beste keus vind ik, kan acteren, heeft de looks, het accent, komt sterk over, maar ook weer aardig, kan heel romantisch, maar ook rouw doen.

Cavill voor mij!

Sunspot

Avatar

Haha, Will Smith :D

Juist iemand die totaal geen Bond kan spelen, zijn gezicht is te speels

Judge

Avatar

Joh, als Elba het wordt dan vind ik het ook tijd voor een blanke Shaft. Ik zeg Orlando Bloom als Shaft.

Spider-fan

Avatar

Largo.ai doet me gelijk denken aan Emilio Largo, de villain uit Thunderball.

Het interesseert me meer of ze nog met iets nieuws of origineels kunnen komen in de Bondserie dan wie de nieuwe Bond wordt. Tuurlijk is de acteur belangrijk, maar als zelfs met een mindere Bond als George Lazenby een geweldige film gemaakt kan worden, hoe belangrijk is het dan echt?

En Jolie is al een beetje Bond geweest, alleen heette ze Evelyn Salt.

Thiver

Avatar

STYD "Maar JB is gewoon een personage, die leeft volgens een bepaalde code, heeft niets met huidskleur te maken."

Hmmm, ik dat je daarbij vergeet dat dit personage een stevig fundament heeft in zijn 'white privilege'. Dat hij zonder enige problemen de hele wereld over kan vliegen en overal wordt geaccepteerd als degene die wel even orde op zaken zal stellen, is voor mensen met een andere etniciteit heel wat minder vanzelfsprekend.

STYD "Ik hoop dat ze voor Matt Bomer gaan"

Krijg je waarschijnlijk weer het gezeik dat een homoseksuele man ongeschikt zou zijn als James Bond... Anyway, de kans dat de volgende Bond wordt gespeeld door een Amerikaan, is sowieso minimaal.

And...Action

Avatar

In de romans is Bond 1,83 meter lang. Hij heeft grijsblauwe ogen, een litteken op zijn rechterwang en zwart haar, dat vaak in een komma over zijn voorhoofd valt. . . . In de films hangt Bonds uiterlijk af van de acteur die hem speelt. Vier van de zes officiële acteurs hadden zwart of donkerbruin haar; bij Roger Moore was het haar iets lichter, en Daniel Craig heeft donkerblond haar. Sean Connery en George Lazenby hadden geen blauwe maar bruine ogen (bron: Wikipedia)

Zo te zien verschillen de uiterlijke kenmerken van James Bond in films. Toch wordt daar geen bezwaar over gemaakt. Het is logisch dat het niet passend is om een issue te maken over zijn huidkleur. Dan zou men ook consequent moeten omgaan met de overige uiterlijke kenmerken.

eltorro

Avatar

Persoonlijk hoop ik niet dat het Henry Cavill wordt. Niet omdat hij niet geschikt is voor de rol, maar omdat dat de kans dat hij als Superman terugkeerd kleiner maakt.

Idris Elba lijkt me ook een geschikte keuze. Hij heeft de charms, de stem en de uitstraling ervoor. En alle ophef wat dat gaat veroorzaken maakt het het ook wel waard.

VFX expert

Avatar

Veel mensen blijken totaal niet te weten blijkbaar dat James Bond gebaseerd is op de boeken van Ian Fleming. James Bond is een personage, geen positie binnen MI6. Daarnaast omschreef hier iemand anders exact het uiterlijk, inclusief het litteken, zo zou ik het ook graag eens een keer zien in de film. En ja, James Bond wordt omschreven als een blanke man, daar kan ik niks aan doen. Net zozeer als dat het fout is blanke mensen te casten voor Aziatische rollen bijvoorbeeld, is het net zo fout een donker iemand te casten in de rol van een blanke man.
Ik zou inderdaad graag Isris Elba zien als Felix Liter, dat zou een interessante keuze zijn, alhoewel ik niet weet of dit getrouw aan de boeken is.

Blablazer

Avatar

Alba graag Will Smith nee dank je.

Sunspot

Avatar

@VFXexpert

Meesten weten dat wel, hoewel het de laatste jaren veel minder wordt vermeld in berichten is mijn ervaring.

Sunspot

Avatar

@ElTorro

Yep, heb dat ook, zie hem liever als Superman, maar ook weer als Bond, maar dan kies ik toch voor hem als Superman Smiley face

Sunspot

Avatar

@Judge

DAt is waar, dan wil ik ook wel een blanke (of mag dat niet meer, moet wit zijn toch pfff) zien.

Verzin dan een andere 00 agent, James Bond is gewoon niet zwart, klaar.

Maar dan mag het opeens wel inderdaad

CassidyButch

Avatar

VFX expert

Zolang James Bond door een Britse acteur wordt gespeeld, kan het mij niks schelen wat zijn kleur is.

jeff1983

Avatar

James Bond is als karakter in alle boeken en alle film een blanke man. Zijn codenaam 007 kan door alles en iedereen worden overgenomen, maar hem zelf ineens door een donkere acteur laten spelen is vreemd. Maar als het gebeurd is Idris Elba natuurlijk de beste keuze.. Ik zou het prima vinden hoor, het gaat om de films, niet om de huidskleur van het karakter.

NieuwsFilm

meest populair