Waarom het draakje Mushu niet in 'Mulan' zit

Waarom het draakje Mushu niet in 'Mulan' zit

Een verklaring van de regisseur.

Sinds gisteren staat de sprookjesfilm Mulan op Disney+. Voor ruim twintig euro kun je de film streamen naar het kleine scherm. De ware fans van de originele animatiefilm van Disney zullen wel een kleine teleurstelling ervaren.

In 2019 werd al duidelijk dat Disney en regisseur Niki Caro, bekend van The Zookeeper's Wife uit 2017, hebben besloten om niet het figuurtje Mushu - in de animatiefilm ingesproken door Eddie Murphy - niet op te nemen in de film. Nu heeft Caro de reden hiervoor duidelijk gemaakt.

Geen Mushu in Mulan
De regisseur zei tegenover USA Today dat het draakje niet pas in de emotionele ontwikkeling van Mulan (Liu Yifei) met andere soldaten. "We waren erg geïnspireerd door wat Mushu naar de animatie bracht, namelijk de humor en verlichting," aldus Caro tegenover USA Today, "en de uitdaging was om dat in Mulans echte relatie met haar medesoldaten te brengen."

"Mushu, hoe geliefd dat personage ook is in de animatie, was Mulans vertrouweling, en een deel van de reden om de live-action film te maken was om ons te committeren aan de realiteit van haar reis. En ze moest relaties aangaan met haar medesoldaten." En dus niet met Mushu! Heb jij Mulan gezien en had Mushu volgens jou in de film gepast?

NieuwsFilm

meest populair