4 scifi-films die aankomende jaren indruk gaan maken

4 scifi-films die aankomende jaren indruk gaan maken

Deze scifi-films gaan het genre een nieuwe impuls geven (waarschijnlijk).

Sciencefictionfilms hebben regelmatig een grote impact op hoe er naar films in het algemeen wordt gekeken. Komende jaren verschijnen er weer heel wat grote titels. Hieronder vier sciencefictionfilms die de nodige impact kunnen hebben.


Bekijk de afbeelding
Avatar 2 (2022)

Regie: James Cameron | Hoofdrollen: Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Sam Worthington, Stephen Lang

Ondertussen staan heel wat mensen wat sceptisch tegenover het masterplan van James Cameron, dat maar liefst vier vervolgfilms op Avatar uit 2009 bevat. Eén ding is echter zeker: de films hebben een immense schaal! Ook kunnen we Cameron toevertrouwen dat hij weer met visuele effecten en andere technieken komt die hun tijd ver vooruit zijn. Niet uitkijken naar de technische aspecten van Avatar 2 is waarschijnlijk bij niemand aan de orde. Pas eind 2022 in de bioscoop.


Bekijk de afbeelding
The Matrix 4 (2022)

Regie: Lana Wachowski | Hoofdrollen: Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Neil Patrick Harris, Jada Pinkett Smith

Met name de eerste The Matrix uit 1999 was minstens zo baanbrekend als Jurassic Park enkele jaren eerder. De technieken die werden gebruikt zien we nog steeds in vele films terug. De vraag is of dit vierde deel daar iets aan gaat toevoegen, maar het is bekend dat Wachowski graag de grenzen van scifi verkent. Vanaf 1 april 2022 in de bioscoop.


Bekijk de afbeelding
Dune (2020)

Regie: Denis Villeneuve | Hoofdrollen: Josh Brolin, Javier Bardem, Jason Momoa, Oscar Isaac, Stellan Skarsgård, Dave Batista

Na technisch ijzersterke Blade Runner 2049 laat bejubeld regisseur Denis Villeneuve zien wat hij heeft kunnen doen met het bekende en reeds eerder verfilmde Dune-verhaal van Frank Herbert. In dit geval zal de aankleding en het spel van de vele grote namen een doorslaggevende rol moeten gaan spelen, hopelijk met meer "Villeneuve" dan dat hij in Blade Runner 2049 kon laten zien. Morgen de trailer, hopelijk in december in de bioscoop.


Bekijk de afbeelding
Little Fish (2020)

Regie: Chad Hartigan | Hoofdrollen: Olivia Cooke, Jack O'Connell, Raúl Castillo, Carmen Moore

Deze film is een wat vreemde eend in de bijt. Deze scifi-film van Chad Hartigan gaat over een stel dat vecht om hun relatie bij elkaar te houden, terwijl een geheugenverliesvirus zich verspreidt en de geschiedenis van hun liefde dreigt uit te wissen. Zou deze film een reeks van uiteenlopende pandemiefilms inluiden? Waarschijnlijk nog dit jaar te zien.


NieuwsFilm

meest populair