Leegloop bioscopen nu echt gestart

Na Wonder Woman 1984 vertrekt nog een grote film uit oktober.

Eerder deze week werd Wonder Woman 1984 verplaatst van begin oktober naar eind december 2020 en nu gaat het leegtrekken van de bioscoopkalender verder. Het lijkt er verdacht veel op dat we in 2020 nog maar vrij weinig nieuwe films te zien krijgen op het witte doek.

Nu is namelijk ook de horrorfilm Candyman van de kalender gehaald en op een later moment krijgt deze een nieuwe datum in 2021. Het gevolg is dat ook de maand oktober zeer beperkt gevuld is met nieuwe bioscoopfilms.


Gevolgen voor 2020
Ondanks dat er nog een groot aantal blockbusters gepland staat om te verschijnen in november en december 2020 lijkt het er steeds meer op dat ook die maanden zeer mager gevuld zijn. De bezetting in de geopende bioscopenzalen in de States is te beperkt en buiten de States is niet zeker of de zalen voldoende geopend blijven.

Komende weken wordt duidelijk of we in die maanden nog nieuwe bioscoopfilms krijgen. Duidelijk is al wel dat de onlangs verschenen blockbusters The New Mutants en Tenet onvoldoende bezoekers trekken.

NieuwsFilm

meest populair