Algemeen

Denis Villeneuve gaat opnieuw samenwerken met Jake Gyllenhaal!

Na 'Prisoners' en 'Enemy' werken de twee weer samen aan een nieuwe film.

door Wouter Drummen om 12:45 in Algemeen
Denis Villeneuve zei nog niet zo heel lang geleden dat hij na Blade Runner 2049 en Dune weer een kleinere film wil maken à la Sicario. De geliefde regisseur slaat daarvoor weer de handen in elkaar met Jake Gyllenhaal.

De twee werkten al eerder samen aan Prisoners en Enemy. In laatstgenoemde speelde Gyllenhaal zelfs een dubbelrol. Volgens de 39-jarige acteur staat er nu een derde samenwerking in de steigers. Dit liet Gyllenhaal weten tijdens een recent interview maar gaf verder weinig van het project bloot.

Derde keer
Zo zei Gyllenhaal: ''Ik heb een goede band met Denis. Toen hij Enemy aan het schrijven was, vertelde hij mij dat ik de hoofdrol moest spelen. Hij zei me dat hij weliswaar iemand anders kon vinden maar zich eigenlijk niemand anders in die rol zou kunnen voorstellen dan mij. Dat is zeldzaam, wanneer je dat krijgt te horen''.

''We werken momenteel alweer aan iets nieuws. Ik heb vaak contact met Denis die me laat weten dat hij niet kan wachten om opnieuw samen te werken en ik kijk er ook gigantisch naar uit. Soms heb je gewoon hele speciale banden met bepaalde personen in je leven en daar hoort Denis voor mij zeker bij. Ik kijk er met smacht naar uit''.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Villeneuve & Gyllenhaal. Yes please. Smiley face
Toch wel vreemd om langer te wachten op Villeneuve, terwijl het in de periode 2011-2017 minstens 1 Villeneuve film per jaar konden bekijken. Men wordt al gauw verwend Smiley face

Mav Damian

Avatar

F*ck yess!!! Nu nog alleen Roger Deakings terug aan boord en dan kan de hype beginnen!

Robbepost

Avatar

Prisoners en Enemy vind ik erg goede films! Laat maar komen!

Steve-O

Avatar

Cool cool cool cool cool

Hyenas

Avatar

@Mav Damian; Dream team!

Prisoners en Enemy waren allebei fantastisch. Bring the gang back together!

23VDV23

Avatar

Met name Prisoners vond ik fantastisch en vele malen interessanter dan de blockbusters die Villeneuve de laatste jaren heeft afgeleverd.

NieuwsFilm

meest populair