Algemeen

Ook 'Black Widow' vertraagd... Nu is heel 2020 in gevaar!

De grote Marvel-film zoekt een nieuwe datum.

door Bram de Groot om 07:30 in Algemeen
En het lijkt dat toch te gaan gebeuren. Disney zou een nieuwe datum zoeken voor de Marvel-film Black Widow en dat brengt eigenlijk de complete kalender voor 2020 in gevaar. Zou dit betekenen dat we in 2020 helemaal geen blockbusters meer op het witte doek zien?

Op dit moment staat Black Widow gepland voor 4 oktober 2020, maar nu meldt dat Variety dat Marvel Studios en Disney uitkijken naar een nieuwe datum. Dit komt niet als een verrassing, aangezien de opbrengst van Tenet in de States zwaar tegenvalt, ondanks dat 70 procent van de bioscopen open is.

Een positief punt is dat de Marvel-film al wel verspreid is voor de "lokalisatie", het toevoegen van lokale stemmen, teksten en ondertiteling. Dit zou ook kunnen betekenen dat Black Widow eerst buiten de States verschijnt.


Complete kalender 2020 in gevaar!
Recent plaatsten we dat er nog minimaal zes grote films voor 2020 gepland staan. Mocht Black Widow verplaatst worden, dan is de kans groot dat dit ook voor No Time to Die gebeurt, aangezien deze film voor een week later gepland staat.

Uiteraard bestaat de kans nog wel dat de studio's films laten staan voor de kerstperiode, maar ook dat zou zomaar niet door kunnen gaan. Alles lijkt afhankelijk van de bezoekcijfers in de States, al wordt het uiteraard wel erg lastig meten als er helemaal geen nieuwe potentiële kaskrakers verschijnen.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Fluffer

Avatar

De enige marvel film waar ik een zekere interesse in had , jammer maar te verwachten, ook James Bond zal wel niet meer verschijnen dit jaar.

Xenolicker

Avatar

Ik heb voor 2020 toch al opgegeven. Om verdere teleurstelling te voorkomen...

GreenHornet

Avatar

het is jammer dat ze Candyman niet uitbrengen dit jaar. Film heeft een laag budget gaat het zeker goed in de Bioscoop. Winst krijgen ze zeker,

kokkie2505

Avatar

Als ze maar van No Time To Die afblijven

aspers

Avatar

En dit zet nog wel even door. We zijn in 2021 echt niet opeens van dat virus af. Ik denk écht dat er nog veel meer grote titels naar on-demand gaan. Dat gaat nu echt de toekomst worden.

Nieuwe producties zijn ook nog steeds in gevaar. Die lopen enorme vertragingen op, of komen zelfs niet eens meer uit de startblokken. Op een gegeven moment is de koek dus op en kunnen de studios dit soort grote titels niet een paar jaar op de plank laten liggen. Er zal toch ook geld binnen moeten komen.

GreenHornet

Avatar

Zolang er geen geld binnen komt van films die op de plank liggen hoe minder nieuwe films in productie gaan.

SuperRolo2011

Avatar

Weer een waardeloze titel :(
'OOK 'BLACK WIDOW' VERTRAAGD...'

Vervolgens staat er in de inleiding dat er sprake is dat Disney de film wil verzetten, dit staat ook op andere websites.

Waarom moet de titel van het artikel dan keihard zeggen dat dit al besloten is en de film naar 2021 gaat?

Erg jammer weer....

RobzZ01

Avatar

Waarom is de kans groot dat No Time to Die verplaatst wordt als Black Widow verplaatst wordt?

Is toch juist logisch van niet? Lijkt me toch logisch dat Black Widow juist wordt verplaatst om ook niet de concurrentie aan te hoeven moeten met James Bond?

No Time to Die is de enige film waarvan ik nog enigszins verwacht dat die gewoon op 12 november uit gebracht wordt. Gezien de laatste trailer die duidelijk de datum publiceert (terwijl de meeste nieuwe trailers uit voorzorg geen datums noemen). Lijkt toch een indicatie te zijn dat ze hem hoe dan ook willen uitbrengen.

Iig gaat die meer geld in het laatje brengen dan Tenet.

Master Of Films

Avatar

^
James Bond doet het internationaal altijd(?) goed aan de box office. Alleen Spectre & Skyfall waren zeer succesvol in de States.

Marklar

Avatar

Idd zo een candyman kunnen ze best laten draaien met zo een klein budget. Maar als ze berekenen dat ie in andere tijden 3x zoveel opbrengt dan snap je de studio wel. Helaas

jeff1983

Avatar

RobzZ01: Black Widow wordt niet verplaatst omdat ze de concurrentie met Bond niet aandurven. Black Widow wordt verplaatst omdat de film geen winst kan maken in de bioscoop en waarschijnlijk zelfs niet break-even. James Bond zal ook echt niet op 12 november uit komen, die moet namelijk nog veel meer doen dan bijvoorbeeld Tenet. En dat is niet mogelijk

Christianne

Avatar

ik mag toch hopen dat bond doorgaat enige film dit jaar waar ik me op verheugde. wat was ik teleurgesteld toen die uitgesteld werd.

RobzZ01

Avatar

@jeff1983:

Ja maar newsflash voor de filmstudio's: volgend jaar zullen ze ook geen winst maken. Dat "magische vaccin" is er niet op 1 januari 2021 en zelfs al was dat er, heel veel mensen hebben blijkbaar geen vertrouwen in de veiligheid van dit soort plekken, dus dat moet eerst langzaamaan weer aantrekken dus het continu uitstellen heeft geen zin. Uiteindelijk moet je wat geen uitbrengen...

Indy5

Avatar

The never ending story of delays continues....Hopelijk beter nieuws in 2021/2022.

Thiver

Avatar

aspers "Nieuwe producties zijn ook nog steeds in gevaar. Die lopen enorme vertragingen op, of komen zelfs niet eens meer uit de startblokken. Op een gegeven moment is de koek dus op en kunnen de studios dit soort grote titels niet een paar jaar op de plank laten liggen. Er zal toch ook geld binnen moeten komen."

Ik vermoed dat de boekhouders van Hollywood vroeg of laat zullen overschakelen naar een soort agrarische denkwijze en de oogst van 2020 als mislukt zullen afschrijven. Niemand gaat nog voorlopig nog grote winsten maken; quitte spelen is nu het hoogst haalbare.

Jeroenevertp

Avatar

Je krijgt nu het gevaar dat ze geen énkele film meer uit 'durven' brengen. Het zijn rare tijden.
Films met een laag budget kunnen winst draaien, maar de films met een groot budget en veel marketingkosten daar is men nu voorzichtiger mee.

GreenHornet

Avatar

ben benieuwd naar Box office cijfers van Tenet aan het einde van de rit. Dat bedrag zal dan ook het maximale zijn dat een film nu kan opbrengen wereldwijd.

NieuwsFilm

meest populair