IMAX-baas: Films via streamingplatformen uitbrengen is volledig mislukt idee

Het heeft echt in zijn geheel niet gewerkt.

Wat IMAX-baas Rich Gelfond betreft, is het geen succes om films direct op streamingplatformen uit te brengen. De CEO noemt het een "ondubbelzinnig" mislukt experiment.

Gelfond sprak tijdens een conferentie van Goldman Sachs. Hij vertelde dat het geen geslaagd experiment is om films direct op streamingdiensten uit te brengen. "De cijfers blijken zelfs in een pandemie niet te werken, dus waarom zou dat zonder pandemie dan wel kunnen? Van de films die uitgesteld zijn, zijn er echt maar een paar films direct via streaming uitgebracht. En dan heb ik het over echte blockbusters, dus het type film dat IMAX doet," vertelde hij.

Mislukt experiment of toch niet?
Voor Gelfond is vooral ook de intentie van filmproductiemaatschappijen van belang: "Ik geloof dat studio's nog altijd heel erg toegewijd zijn aan het model om films in de bioscoop uit te brengen. Bovendien hebben ze dat toegezegd," aldus de CEO.

Maar in hoeverre dat klopt is even de vraag. Mulan bracht meer dan 200 miljoen dollar op voor Disney, wat meer is dan Tenet tot nu toe in de bioscoop deed. Aangezien de hele opbrengst van Mulan direct naar Disney terugvloeit, lijkt dat een groter succes.

NieuwsFilm

meest populair