Algemeen

IMAX-baas: Films via streamingplatformen uitbrengen is volledig mislukt idee

Het heeft echt in zijn geheel niet gewerkt.

door Jim Pedd om 08:04 in Algemeen
Wat IMAX-baas Rich Gelfond betreft, is het geen succes om films direct op streamingplatformen uit te brengen. De CEO noemt het een "ondubbelzinnig" mislukt experiment.

Gelfond sprak tijdens een conferentie van Goldman Sachs. Hij vertelde dat het geen geslaagd experiment is om films direct op streamingdiensten uit te brengen. "De cijfers blijken zelfs in een pandemie niet te werken, dus waarom zou dat zonder pandemie dan wel kunnen? Van de films die uitgesteld zijn, zijn er echt maar een paar films direct via streaming uitgebracht. En dan heb ik het over echte blockbusters, dus het type film dat IMAX doet," vertelde hij.

Mislukt experiment of toch niet?
Voor Gelfond is vooral ook de intentie van filmproductiemaatschappijen van belang: "Ik geloof dat studio's nog altijd heel erg toegewijd zijn aan het model om films in de bioscoop uit te brengen. Bovendien hebben ze dat toegezegd," aldus de CEO.

Maar in hoeverre dat klopt is even de vraag. Mulan bracht meer dan 200 miljoen dollar op voor Disney, wat meer is dan Tenet tot nu toe in de bioscoop deed. Aangezien de hele opbrengst van Mulan direct naar Disney terugvloeit, lijkt dat een groter succes.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Parisan

Avatar

Je hoort natuurlijk wie het zegt, dus dat is meteen al niet geloofwaardig. Bovendien lijkt het me nogal stug dat deze meneer inzage heeft in de relevante cijfers om zo'n uitspraak te doen.

Jeroenevertp

Avatar

Dat hij het niet fijn vindt dat dit gebeurt is duidelijk. Maar het is beslist geen mislukt experiment

Indy5

Avatar

Kijk eens hoeveel Imax schermen er zijn in de wereld versus het aantal abonnees van streamingdiensten / en met Premium vod.
dat is pas een cashcow.

NieuwsFilm

meest populair