Halle Berry wist al tijdens het filmen dat 'Catwoman' helemaal niks ging worden

Halle Berry wist al tijdens het filmen dat 'Catwoman' helemaal niks ging worden

Ze voelde zich machteloos om er iets aan te doen...

Op papier leek Catwoman (2004) een potentiële hit. De sterrenstatus van hoofdrolspeelster Halle Berry was enorm gestegen dankzij de X-Men-franchise en ze had net een Oscar op zak. Toch werd de stripboekverfilming afgebrand door critici, een drama aan de box-office en mocht de actrice een Razzie-award in ontvangst nemen.

Hoewel ze dit niet ziet als de slechtste film uit haar carrière, blijkt wel dat Berry al twijfels had over het script nog voordat de opnames begonnen waren. Tegenover VARIETY vertelt ze: "Het verhaal klonk mager. Ik herinner me dat ik dacht 'Waarom kan Catwoman niet gewoon de wereld redden zoals Batman en Superman doen? Waarom redt ze enkel vrouwen van een crème die hun gezicht afbreekt'? Maar ja, ik was de ingehuurde artiest en niet de regisseur, dus ik had daar weinig over te zeggen".

De zorgen waren zeker niet onterecht. Recensies wezen op het gebrek aan inhoud en vroegen zich af hoe de makers zo'n oninteressant verhaal konden vertellen met zo'n getalenteerde sexy actrice. Tegenwoordig wordt de film dan ook gebruikt als voorbeeld van hoe het niet moet.

Volgende generatie
Ondanks dat haar éénmalige poging tot het spelen van de schurkachtige heldin niet goed heeft uitgepakt, weerhoudt dit Berry er niet van de volgende generatie te steunen. Zo heeft ze haar zegen gegeven aan Zoë Kravitz die het mag gaan proberen in Matt Reeves' The Batman.

NieuwsFilm

meest populair