De wereldwijde box office heeft een nieuwe nummer 1

Deze Chinese film wint het jaar tot nu toe.

De Chinese film The Eight Hundred is nu de best verdienende film van 2020. Daarmee werd Bad Boys For Life ingehaald, dat tot afgelopen maandag de nummer één van het jaar was.

The Eight Hundred verdiende afgelopen weekend 17,7 miljoen dollar, waarmee de film zijn box office naar een totaal van 426,5 miljoen dollar op wist te tillen. Dat in slechts een maand tijd. Centraal staat het verhaal van een groep Chinese soldaten en dienstplichtweigeraars die een warenhuis in Shanghai gedurende vier dagen moeten zien te verdedigen tegen het Japanse leger.

Dure film
The Eight Hundred is een dure film voor Chinese standaarden: hij kostte namelijk 85 miljoen dollar om te maken. Afgelopen maandag kwam de box office op een mooie 426,5 miljoen dollar te staan. Daarmee haalde de film Bad Boys for Life in, dat op 424,6 miljoen dollar staat.

Op dit moment is enkel Tenet een film die deze kant op aan het bewegen is, en nu boven de 250 miljoen dollar staat. Ook is er nog No Time to Die waar we op wachten, waarvan we uitgaan dat de film flink geld op zal leveren.

NieuwsFilm

meest populair