Algemeen

Designer van DeLorean uit 'Back to the Future' overleden

Daarnaast werkte Ron Cobb aan tal van andere films mee.

door Timothy van Damme om 09:27 in Algemeen
Designer Ron Cobb is in zijn woonplaats Sydney, Australië overleden aan de gevolgen van dementie. Hij stierf afgelopen maandag op zijn verjaardag en werd 83 jaar.

De naam Ron Cobb zal je waarschijnlijk weinig zeggen, maar er zijn weinig mensen die aan zoveel filmklassiekers hebben meegewerkt als deze ontwerper. De kans is groot dat je één van zijn legendarische ontwerpen voorbij hebt zien komen.

DeLorean
Hij begon zijn loopbaan als animator bij Sleeping Beauty. Tijdens zijn werk aan John Carpenters Dark Star leerde hij auteur Dan O'Bannon kennen, die later ook Alien zou schrijven. Bij die verfilming ontwierp hij de ruimteschepen. Daarnaast was het zijn geniale idee om het bloed van de xenomorph een bijtend zuur te maken.

Verder was hij verantwoordelijk voor de tijdreizende DeLorean uit Back to the Future, de wapens van Conan the Barbarian en diverse wezens uit de cantina scène van A New Hope. Daarnaast werkte hij mee aan films als The Last Starfighter, Close Encounters of the Third Kind en Raiders of the Lost Ark.

E.T.
Bij die laatste films maakte hij kennis met Spielberg. Dit leidde bijna tot zijn grote doorbraak, maar helaas voor hem liep het anders. Spielberg zag in Cobb namelijk de ideale regisseur voor E.T.. Tot hij uiteindelijk besloot de film zelf te maken en Cobb met lege handen achterbleef.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chefry1983

Avatar

Zeer veel klassiekers op zijn CV.
Rust in vrede

Spider-fan

Avatar

Ook nog een aflevering van Twilight Zone geschreven:

https://www.youtube.com/watch?v=9qU3bJ2eGX0

En één comedy geregisseerd.

RIP

NieuwsFilm

meest populair