Algemeen

Ryan Gosling en David Leitch maken spectaculair actiedrama over stuntman

Volgens hen het meest ondergewaardeerde beroep in Hollywood...

door Arjen Rooseboom om 08:58 in Algemeen
Tweevoudig Oscargenomineerde Ryan Gosling gaat de hoofdrol spelen in een nog titelloze film van regisseur David Leitch over het gevaarlijke leven en werkomstandigheden van een stuntman.

Naar verluid heeft Universal Pictures een veilingsoorlog gewonnen voor het project en versloeg daarmee bijvoorbeeld Netflix, MGM, Sony en Lionsgate. Leitch en Gosling zullen beiden ook mede-produceren.

Het lijkt erop dat de film in dezelfde trend wordt gemaakt als de televisieserie The Fall Guy uit de jaren '80 over een stuntman die bijklust als premiejager wanneer de klussen op een laag pitje staan.

Het is hoe dan ook persoonlijk voor Leitch die een voormalig stuntman was voordat hij zich met succes stortte op het regisseren met succesvolle titels als John Wick, Atomic Blonde, Deadpool 2 en Fast & Furious presents: Hobbs & Shaw. Tevens Gosling is geen onbekende met het genre, want in Drive (2011) speelde hij al een soortgelijk karakter.

De stoerste mannen en vrouwen
Volgens Leitch is het tijd om de mensen die deze baan uitoefenen wat meer krediet te gaan geven, onder andere bij de Oscaruitreikingen: "Het blijft fascinerend om te zien hoe ze dagelijks hun levens op het spel zetten omwille van de kunst en de Academy eert ze niet eens fatsoenlijk met een categorie. Dat moet veranderen, want ik vind het zo oneerlijk".

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

milo007

Avatar

Leitch heeft in 6 jaar tijd zo'n ongelooflijke regiecarrière gekend, hoewel hobbs en shaw verschrikkelijk was. Maar drama's lijken mij niet zen ding.

NieuwsFilm

meest populair