Bioscopen op randje van nieuwe lockdown

Bioscopen op randje van nieuwe lockdown

Na goed nieuws over bioscoopbezoeken, mogelijk slechter nieuws op komst.

De kans dat No Time to Die in november in de bioscoop te zien is wordt met de dag kleiner. De nieuwe maatregelen die vanavond zijn afgekondigd hebben ook gevolgen voor de bioscopen en mogelijk moeten de zalen over drie weken opnieuw op slot.

Pathé meldde gisteren nog dat er sinds de heropening op 1 juni circa 2 miljoen bezoekers op de voorstellingen in de Pathé- en Euroscoop-bioscopen zijn afgekomen.

Ondanks dat er in die periode normaal gesproken zo'n 4 miljoen bezoekers op komen dagen, is het aantal best netjes. Slechts een derde van de maximale capaciteit wordt op dit moment benut. Die capaciteit wordt nu dus nog minder, en het aanbod mogelijk aan.

Nieuwe maatregelen voor bioscopen
Landelijk is de maatregel afgekondigd dat er bij bijeenkomsten binnen maximaal 30 mensen aanwezig mogen zijn en dit komt overeen met de situatie tussen 1 juni en 1 juli 2020.

Wel werd aangegeven dat veiligheidsregio's uitzonderingen mogelijk maken voor de culturele sector, dus wie weet zit er nog enige rek in voor het 'leukste uitje in het donker'.

Nieuwe lockdown over drie weken?
Nog veel schokkender is het vooruitzicht dat - mocht het reproductiegetal (R) niet snel genoeg dalen - we terug kunnen gaan naar de intelligente lockdown. In dat geval bestaat de kans dat alle bioscopen de deuren weer mogen sluiten.


Coronacrisis zorgt voor een bizar volle bioscoopkalender in 2021



NieuwsFilm

meest populair