Algemeen

Bioscopen op randje van nieuwe lockdown

Na goed nieuws over bioscoopbezoeken, mogelijk slechter nieuws op komst.

door Bram de Groot om 19:56 in Algemeen
De kans dat No Time to Die in november in de bioscoop te zien is wordt met de dag kleiner. De nieuwe maatregelen die vanavond zijn afgekondigd hebben ook gevolgen voor de bioscopen en mogelijk moeten de zalen over drie weken opnieuw op slot.

Pathé meldde gisteren nog dat er sinds de heropening op 1 juni circa 2 miljoen bezoekers op de voorstellingen in de Pathé- en Euroscoop-bioscopen zijn afgekomen.

Ondanks dat er in die periode normaal gesproken zo'n 4 miljoen bezoekers op komen dagen, is het aantal best netjes. Slechts een derde van de maximale capaciteit wordt op dit moment benut. Die capaciteit wordt nu dus nog minder, en het aanbod mogelijk aan.

Nieuwe maatregelen voor bioscopen
Landelijk is de maatregel afgekondigd dat er bij bijeenkomsten binnen maximaal 30 mensen aanwezig mogen zijn en dit komt overeen met de situatie tussen 1 juni en 1 juli 2020.

Wel werd aangegeven dat veiligheidsregio's uitzonderingen mogelijk maken voor de culturele sector, dus wie weet zit er nog enige rek in voor het 'leukste uitje in het donker'.

Nieuwe lockdown over drie weken?
Nog veel schokkender is het vooruitzicht dat - mocht het reproductiegetal (R) niet snel genoeg dalen - we terug kunnen gaan naar de intelligente lockdown. In dat geval bestaat de kans dat alle bioscopen de deuren weer mogen sluiten.


Coronacrisis zorgt voor een bizar volle bioscoopkalender in 20219 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Nature

Avatar

Met de maatregelen van nu is de kans groot dat de bioscopen weer moeten sluiten inderdaad. Maar ik denk dat die sowieso weer moeten sluiten binnenkort.

dakai-world

Avatar

Naja, we kunnen wel met onze boze vinger naar de regering wijzen, maar ik denk dat we hier allemaal collectief schuld dragen.

Maaaar, anderzijds, nieuwe films hoeven we dit jaar sowieso niet te verwachten en ik zie mezelf niet voor de 6de keer in maand tijd Star Wars of een ander oude film kijken. Het is wat het is en ik heb me erbij neergelegd. Nu lekker de tijd nemen om wat games te spelen of een goed boek te lezen. Iemand tips?

Thiver

Avatar

Elke mogelijke maatregel die de pandemie kan indammen zal genomen moeten worden. Dat gezegd hebbende... Alle bioscopen die ik de afgelopen maanden heb bezocht, hebben hun stinkende best gedaan om een veilige ervaring te bieden aan hun bezoekers. Alle supermarkten daarentegen doen alsof het nog 2019 is. Maar als de huidige situatie zich voortzet, gaan de bioscopen binnenkort weer dicht, terwijl de supermarkten open blijven en weer recordwinsten gaan maken. Het is een oneerlijke wereld, mensen.

kokosnoot

Avatar

@Thiver je hebt helemaal gelijk. Bioscopen waren al zwaar leeg dus hoop dat met spreiding van tijden het nog te doen is voor ze :(

PRIME

Avatar

We weten het nu wel.

Master Of Films

Avatar

Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters: 'Slecht vooruitzicht'
"Door deze maatregelen mogen we maar dertig mensen per bioscoopzaal toelaten", geeft directeur Gulian Nolthenius namens de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) een reactie. "Dat is volstrekt onvoldoende voor de bioscopen om rendabel te zijn."

"Het is zelfs minder dan de vijftig personen die eerder waren toegestaan. En ook dat was al dik verliesgevend. Als NVBF hopen we dat de bioscopen op korte termijn van de veiligheidsregio's een uitzonderingspositie krijgen op de nieuwe maatregelen."

"Deze maatregelen gelden vooralsnog voor drie weken, maar ik voorzie dat ze zullen worden verlengd. De vooruitzichten zijn daarom erg slecht voor de bioscoopsector."

Bron: nu.nl

Maac

Avatar

Thiver "Alle bioscopen die ik de afgelopen maanden heb bezocht, hebben hun stinkende best gedaan om een veilige ervaring te bieden aan hun bezoekers. Alle supermarkten daarentegen doen alsof het nog 2019 is. Maar als de huidige situatie zich voortzet, gaan de bioscopen binnenkort weer dicht, terwijl de supermarkten open blijven en weer recordwinsten gaan maken. Het is een oneerlijke wereld, mensen."
Supermarkten moeten ook nieuwe maatregelen gaan treffen (er komen speciale winkeltijden voor ouderen en zieken), maar eigenlijk vind ik het een nogal vreemde vergelijking. Waarom zou je doen alsof het openblijven van supermarkten en bioscopen van hetzelfde belang is?
Ook vreemd dat je het oneerlijk vindt dat er recordwinsten worden behaald, alsof het succes van supermarkten op de één of andere manier negatieve invloed heeft op het succes van andere ondernemingen. Ben blij dat er ondernemingen zijn die nog goed draaien.

kokkie2505

Avatar

Er is nu ook een No Time To Die podcast op Apple en Spotify.

Fluffer

Avatar

Er is geen reden om de bioscopen te sluiten , je zit op veilige afstand van elkaar en kijkt allemaal in dezelfde richting , dat kun je van winkels niet zeggen .
Zo kunnen we bezig blijven natuurlijk, maatregelen ok maar geen onzinnige.


NieuwsFilm