Algemeen

Bioscopen blijven tenminste tot 1 juni dicht: wat zijn de gevolgen?

De bioscopen lockdown duurt nog een stuk langer.

door Bram de Groot om 10:46 in Algemeen
Verleden week zondag werd bekend dat alle bioscopen in Nederland definitief op slot gingen tot 6 april. De nieuwe maatregelen die gisterenavond werden aangekondigd zorgen ervoor dat de bioscopen tot minimaal 1 juni dicht blijven. En dit is natuurlijk een enorme klap voor de filmliefhebber.

In de strijd om het coronavirus te stoppen gaat Nederland grotendeels op slot voor nog eens bijna twee maanden. Officieel is dit nog geen lockdown, maar we zitten er niet ver vanaf met de "intelligente lockdown" van Kabinet-Rutte III.

De lockdown van bioscopen en filmhuizen tot die tijd is wel een feit en dat betekent dat er nog meer films niet zullen verschijnen op het (Nederlandse) witte doek, tot minimaal 1 juni.

Lege bioscopen
Films als Antebellum, The Woman in the Window, A Beautiful Day in the Neighborhood, The Hunt (eerder uitgesteld), Artemis Fowl en The SpongeBob Movie: Sponge on the Run moeten dus op zoek naar een andere verschijningsmoment, of een gaan mogelijk direct naar een online kanaal.

Voor juni staan films als Wonder Woman 1984, Candyman, Soul en Top Gun: Maverick gepland. Ook deze zijn alles behalve zeker van hun datums. Het virus lijkt weken later in de Verenigde Staten te zijn aangekomen dan in bijvoorbeeld Italië en Nederland.
Bioscopen in China weer open
Via Variety wordt duidelijk dat er aan de andere kant van de wereld juist weer de nodige zalen opengaan. In China worden de deuren geopend van zo'n 500 locaties in Xinjiang, Inner Mongolia, Sichuan, Qinghai, Henan, Fujian en Guangdong.

Films als Wolf Warrior 2, American Dreams In China, The Wandering Earth en Wolf Totem staan op het programma. Ook zijn er geruchten dat er re-releases komen voor Harry Potter And The Sorcerer's Stone en de Avengers-films.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Xenolicker

Avatar

Morgen vertrek ik naar China, met m'n Toyota Corona, 5 kratten coronabier en Corinna.

Bluemeister

Avatar

@Xenolicker moet jij geen cabaretier worden joh?

GreenHornet

Avatar

in China is de bioscoop open maar niemand durft erheen te gaan.

Da Villain

Avatar

In bioscoopzalen is het toch makkelijk om 1.5 meter van elkaar af te gaan zitten? Waarom moet het zo'n probleem zijn?

Master Of Films

Avatar

^ omdat een bisocoopzaal een besloten ruimte is waarbij luchtcirculatie een rol speelt voor de verspreiding.

GreenHornet

Avatar

het gaat nog maanden duren om het vetrouwen terug te winnen van de bezoekers.

Bioscopen hoeven maar open te gaan in de US en 1 iemand krijgt daar Corona. Dan kan je de hele bioscoopketen opdoeken.

SplashySleet20

Avatar

Alleen artemis fowl woud ik zien van die films die nu niet uitkomen.

neo123

Avatar

Mooi kut das het enige dat ik erover kwijt wil.

Thiver

Avatar

Bluemeister "@Xenolicker moet jij geen cabaretier worden joh?"

Lijkt me dan wel verstandig om in kleine zalen te beginnen. Of nee, wacht... misschien zelfs gewoon in momenteel gesloten theaters. :D

GreenHornet

Avatar

ik ben voorstander om bioscopen op te doeken en helemaal over te gaan op streaming.

Xenolicker

Avatar

^ Mijn Chinees is trouwens toch niet zo best...

jeff1983

Avatar

Dit bericht is te snel geplaatst, want sluiting biosopen wordt alsnog na 6 april bekeken en niet pas op 1 juni. Dit staat bij de FAQ op de website van het ministerie.

neo123

Avatar

Als je niet op een verjaardag mag komen mag je zeker niet met 300 man in een zaal gaan zitten ????. Lijkt me duidelijk dat het dicht blijft.

Master Of Films

Avatar

jeff1983 "Dit bericht is te snel geplaatst, want sluiting biosopen wordt alsnog na 6 april bekeken en niet pas op 1 juni. Dit staat bij de FAQ op de website van het ministerie."
Ondertussen houdt Pathé een slag om de arm. PUC leden hebben vandaag een mail gehad en het begint met....

Alsof we met elkaar in een slechte film zitten. Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de overheid verdere maatregelen bekend gemaakt die gelden tot 1 juni. Wij verwachten dat onze bioscopen tot 1 juni gesloten zijn.

NieuwsFilm

meest populair