Bioscopen blijven tenminste tot 1 juni dicht: wat zijn de gevolgen?

Bioscopen blijven tenminste tot 1 juni dicht: wat zijn de gevolgen?

De bioscopen lockdown duurt nog een stuk langer.

Verleden week zondag werd bekend dat alle bioscopen in Nederland definitief op slot gingen tot 6 april. De nieuwe maatregelen die gisterenavond werden aangekondigd zorgen ervoor dat de bioscopen tot minimaal 1 juni dicht blijven. En dit is natuurlijk een enorme klap voor de filmliefhebber.

In de strijd om het coronavirus te stoppen gaat Nederland grotendeels op slot voor nog eens bijna twee maanden. Officieel is dit nog geen lockdown, maar we zitten er niet ver vanaf met de "intelligente lockdown" van Kabinet-Rutte III.

De lockdown van bioscopen en filmhuizen tot die tijd is wel een feit en dat betekent dat er nog meer films niet zullen verschijnen op het (Nederlandse) witte doek, tot minimaal 1 juni.

Lege bioscopen
Films als Antebellum, The Woman in the Window, A Beautiful Day in the Neighborhood, The Hunt (eerder uitgesteld), Artemis Fowl en The SpongeBob Movie: Sponge on the Run moeten dus op zoek naar een andere verschijningsmoment, of een gaan mogelijk direct naar een online kanaal.

Voor juni staan films als Wonder Woman 1984, Candyman, Soul en Top Gun: Maverick gepland. Ook deze zijn alles behalve zeker van hun datums. Het virus lijkt weken later in de Verenigde Staten te zijn aangekomen dan in bijvoorbeeld Italië en Nederland.




Bioscopen in China weer open
Via Variety wordt duidelijk dat er aan de andere kant van de wereld juist weer de nodige zalen opengaan. In China worden de deuren geopend van zo'n 500 locaties in Xinjiang, Inner Mongolia, Sichuan, Qinghai, Henan, Fujian en Guangdong.

Films als Wolf Warrior 2, American Dreams In China, The Wandering Earth en Wolf Totem staan op het programma. Ook zijn er geruchten dat er re-releases komen voor Harry Potter And The Sorcerer's Stone en de Avengers-films.





NieuwsFilm

meest populair