Celebrity

Megan Fox: "Mijn status als sekssymbool zorgde ervoor dat Jennifer's Body flopte"

De film is nu echter populair!

door FilmTotaal om 14:27 in Celebrity
Megan Fox laat tijdens een recent interview weten dat haar carriere een dipje heeft gekend na de Transformers-films. Dit kwam volgens de actrice door haar status als sekssymbool.

Zo zegt de actrice dat voornamelijk de film Jennifer's Body hieronder heeft geleden: ''Door de manier waarop ik werd opgevoerd in de media, en de kritiek daarop, had Jennifer's Body geen schijn van kans. Het hielp natuurlijk ook niet dat ik in de clinch lag met Michael Bay. Mensen zagen mij als een negatieve persoon met slechte bedoelingen, of als een heel oppervlakkig en egoïstisch iemand''.

Tweede leven
Jennifer's Body mag dan wel niet geweldig onthaald zijn, de film is ondertussen een tweede leven beginnen te leiden als een slimme feministische horrorkomedie, iets waar Fox trots op is: ''Het is leuk dat de cirkel rond is. Ik had nooit verwacht dat de film zo zou groeien, maar het voelt enorm goed. Iedereen betrokken bij de film heeft ook keihard gewerkt om een kwalitatieve film af te leveren, maar die met de grond gelijk werd gemaakt omwille van redenen die niets met hen hadden te maken. Daarom ben ik zo blij dat de film nu toch nog aanslaat''.

Handje hulp
Onder meer door de #MeToo-beweging wordt Jennifer's Body nu pas echt geapprecieerd. Zo gaat Fox verder: ''Tienermeisjes staan voortdurend onder druk door de manier waarop ze met elkaar omgaan op school, door de verwachtingen die hen worden opgelegd ,van buitenaf of in de media en door reclame die hen vertelt hoe ze er moeten uitzien. Elk tienermeisje weet hoe het voelt om machteloos te zijn en wat ze zou doen als ze almachtig zou zijn. Ik denk dat ze zich daarom in Jennifer's Body kunnen vinden''.

NieuwsFilm

meest populair