Featured

Kijktip: 3 topfilms voor vanavond die je absoluut gezien moet hebben

Dit zijn onze filmtips voor vanavond.

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Featured
Zin in een filmpje vanavond? FilmTotaal heeft vandaag weer drie leuke aanraders voor je op een rijtje gezet!

Star Wars: The Force Awakens (2015)
Regie: J.J. Abrams | Cast: Daisy Ridley, John Boyega, Harrison Ford, e.a. | Te zien op: Disney+ | Recensie: 4.5 ster
Poe Dameron, een rebellenpiloot, heeft een kaart in handen gekregen met daarop de geheime locatie van Luke Skywalker. Samen met de nieuwe helden Rey en Finn reist hij door het heelal om hem te vinden. Ze worden alleen wel achternagezeten door de First Order, die tegenwoordig onder leiding staat van de mysterieuze Kylo Ren.

Charlie's Angels (2019)
Regie: Elizabeth Banks | Cast: Kristen Stewart, Naomi Scott, Ella Balinska, e.a. | Te zien op: Netflix | Recensie: 3 sterren
Sabina Wilson, Jane Kano en Elena Houghlin worden samengebracht door de geheime Charles Townsends-organisatie voor een spannende en levensgevaarlijke missie. Het trio moet zien te voorkomen dat vijanden een revolutionair apparaat stelen. Daarvoor moeten de dames naar verschillende landen afreizen en echt leren samenwerken.

Us (2019)
Regie: Jordan Peele | Cast: Lupita Nyong'o, Winston Duke, Elisabeth Moss, e.a. | Te zien op: Amazon Prime Video | Recensie: 4.5 ster
Adelaide Wilson en haar man nemen hun kinderen mee naar het oude vakantiehuis van haar familie om heerlijk tot rust te komen. Bij aankomst heeft Wilson echter al snel door dat er iets niet klopt. En dat blijkt te kloppen, want 's avonds staan er ineens exacte dubbelgangers van het gezin voor de deur. Een gewelddadige confrontatie tussen de onder- en bovenwereld breekt uit.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

Charlie's Angels een kijk tip die je moet kijken ??? Ik zwem nog liever naakt in een zwembad vol met bloedzuigers dan dat ik dat ga kijken.

SW The Force remake Awakens sla die ook maar over kijk dan gewoon A New Hope Smiley face
Us heb ik niet gezien.

milo007

Avatar

TFA kreeg 4.5/5, het is gewoon een flauw afkooksel van de originele trilorgie. Us is een goede film maar ook geen meesterwerk en tja C'sA daar maak ik geen woorden aan vuil.

Master Of Films

Avatar

@Gigan72 Ik geef je 1001% gelijk.
Dat terwijl de Charlie's Angels 2000 geheel gefocussed was op fun.
Daar zat geen politieke agenda in.

Maar 19 later had die reboot een totaal andere wending gekregen. Alleen Djimon Hounsou wordt neer gezet als een goedzak. Een "gewone" mannelijke personage, maar hij gaat snel dood. Was dat een spoiler. Nou lekker boeie. Ik ben bezig om deze film af te kraken.

Anyway. De andere mannen in deze film worden geportretteerd als slecht of dom of beide of zijn zo onderdanig (alsof ze naar koningin Elizabeth I luisteren).

Maar alle vrouwen in de CA 2019 film zijn the best thing everrr. Banks heeft duidelijk het feminisme niet begrepen. Geen gelijkwaardigheid tussen beide geslachten, maar het neerhalen van een geslacht tov het andere geslacht. Daar vochten de vrouwenbewegingen jaren geleden toch niet voor. Smiley face

Banks had beter kunnen kijken naar Alien, Aliens, Terminator en Terminator 2: Judgment Day. In die films zie je de echte powervrouwen, die hun mannentje wel staan. Maar wel met volledige respect van personages, ongeacht geslacht.

Heldinnen zoals Ellen Ripley, Sarah Conner, Leia Organa, Clarice Starling worden door deze woke idioten een zeldzaamheid. Smiley face

Zo, dat was mijn donderdag rant voor vandaag Smiley face

SeanDeNiro

Avatar

Gigan72 Avatar 01.10.2020 15:50|||rofl
Star Wars een 9, je zal dat maar op je geweten hebben. Dat is op gelijke hoogte met The Godfather, Alien etc.
Ik had vorig jaar Film1 en The Force heb ik 5 minuten volgehouden. Wat een diepzinnige treurnis. Een drie. Voor de moeite.

NieuwsFilm

meest populair