Marvel-filmwereld compleet anders door terugkeer Jamie Foxx als Electro in 'Spider-Man 3'

Marvel-filmwereld compleet anders door terugkeer Jamie Foxx als Electro in 'Spider-Man 3'

Nu bekend is dat Jamie Foxx' Electro terugkeert in het MCU verandert het universum supersnel.

Gisteren werd duidelijk dat Jamie Foxx terugkeert als Electro in het vervolg op Spider-Man: Far From Home uit 2019. En dit heeft nogal wat gevolgen voor het Marvel Cinematic Universe. Met het introduceren van deze schurk uit The Amazing Spider-Man 2 kan iedere Marvel-film onderdeel worden van de franchise.

Uiteraard kan nu ook Andrew Garfield terugkeren en ieder personage uit zijn Spidey-films. Gek zou het niet zijn, aangezien er al geruchten zijn dat er ook in Morbius een cross-over zou kunnen zijn met eerdere Spider-Man films van Sam Raimi of Marc Webb. Dus wie weet keert Tobey Maguire ook wel terug.

Maar wat kan er nog meer
Duidelijk lijkt nu dat we een live action Spider-Verse krijgen te zien, iets dat al werd geïntroduceerd in de animatiefilm Spider-Man: Into the Spider-Verse uit 2018. Het lijkt er overigens wel verdacht veel op dat Spider-Man 3 de eerste Spider-Man film is die zich afspeelt in het Sony Pictures Universe of Marvel Characters.

De vraag is dan ook of we nog wel personages uit het Marvel Cinematic Universe krijgen te zien, zoals eerder Iron Man in Homecoming en Nick Fury in Far From Home belangrijke bijfiguren waren. Na al zijn avonturen lijkt de Spider-Man van Tom Holland nu op zijn eigen benen te kunnen staan, misschien wel in gevecht met Venom, Morbous en wie weet de Sinister Six.

Meer openingen in het Multiverse
Aangezien het Sony Pictures Universe of Marvel Characters een apart, licht kruisend universum lijkt te worden in het Marvel Multiverse kan het zijn dat dit de deur openzet om ook andere personages uit andere Marvel-producties terug te halen. Denk dan aan de X-Men, The New Mutants, Ghost Rider, Fantastic Four, Deadpool en misschien zelfs personages als Daredevil en The Punisher uit de Marvel-series van Netflix.

Uiteraard gaat dit niet allemaal gebeuren in Spider-Man 3 van regisseur Jon Watts, die gepland staat voor december 2021. Ook minimaal Doctor Strange in the Multiverse of Madness van Sam Raimi, die begin 2022 verschijnt, zou heel wat niet MCU-figuren kunnen gaan bezoeken.

NieuwsFilm

meest populair