De allergrootste flops van dit filmjaar

De allergrootste flops van dit filmjaar

Het jaar 2020 gaat wat betreft grote blockbusters als een nachtkaars uit.

Met mogelijk nog Wonder Woman 1984 tegoed verschijnen er dit jaar nog een grote blockbusters. Ondanks dat genoeg mensen uitkijken naar die film, is de kans aanwezig dat de film het financieel niet goed genoeg gaat doen. Hieronder de drie grootste flops onder de blockbusters in 2020.

In onderstaand lijstje nemen we niet de films mee die enkele dagen voor de lockdowns in première gingen en daarna het publiek compleet verloren. Denk dan vooral aan Onward en Bloodshot.

The Call of the Wild

Met een productiebudget van $135 miljoen was dit de eerste film die onder het label 20th Century Studios verscheen. En dat ging niet goed en dat komt waarschijnlijk vooral door dat belachelijk hoge productiebudget voor een film over een hond.

Het eerste weekend in de States was met een kleine $25 miljoen al erg mager en de eindstand van 107,6 miljoen wereldwijd is uiteraard veel te laag. De film had waarschijnlijk iets van 350 miljoen moeten ophalen om uit de kosten te kunnen komen.



Dolittle

Al vrij snel was duidelijk dat Dolittle met onder meer Robert Downey Jr. het niet goed zou doen. Het productiebudget was 175 miljoen en het Noord-Amerikaanse openingsweekend bracht slechts een kleine $22 miljoen op.

Ondanks dat er uiteindelijk wereldwijd 245,3 miljoen dollar werd opgehaald, is dat veel te mager. Die score had minimaal 400 miljoen dollar moeten zijn.



Tenet

Je zou kunnen denken dat deze film onterecht in dit lijstje staat. En dat is het ergens ook, maar Warner Bros. heeft er zelf voor gekozen om de film uit te brengen. Met een productiebudget van zeker 200 miljoen dollar had Tenet circa 500 miljoen dollar moeten opbrengen.

De teller staat nu net boven de 300 miljoen dollar en met het sluiten van Amerikaanse bioscoopketens en meer maatregelen in bijvoorbeeld Europa is de kans groot dat de eindscore niet verder komt dan zo'n 350 miljoen dollar. En laten we vooral niet vergeten dat ook een film van Christopher Nolan het onder normale omstandigheden zwakker dan verwacht had kunnen presteren.



NieuwsFilm

meest populair