3 flink teleurstellende remakes van Disney

3 flink teleurstellende remakes van Disney

Er verschenen toch best wel wat minder goede Disney-sprookjesremakes.

Aan de lopende band verschijnen er remakes van oude Disney-klassiekers. Financieel doen de meeste het goed, maar zeker niet altijd worden ze goed ontvangen. De absolute topper is nog altijd The Jungle Book uit 2016, maar er waren ook een aantal grote missers. Hieronder die van de mindere Disney remakes.

Alice Through the Looking Glass (2016)

Regie: James Bobin | Hoofdrollen: Johnny Depp, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Mia Wasikowska, Sacha Baron Cohen

Dit vervolg op Alice in Wonderland uit 2010 was een zware tegenvaller en was ook de eerste echte flop in de reeks sprookjesverfilmingen van Disney. Er werd namelijk $300 miljoen opgehaald bij een productiebudget van $170 miljoen. En dat was natuurlijk heel wat anders dan de $1,0 miljard van de voorganger. Zal het komen doordat Tim Burton niet terugkeerde in de regiestoel?



Dumbo (2019)

Regie: Tim Burton | Hoofdrollen: Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green, Alan Arkin, Sandy Martin.

Voor deze film zat Tim Burton wel weer in de regiestoel van Disney, maar hij kon van Dumbo geen doorslaand succes maken. Grote namen redden deze eerste van maar liefst vier Disney-remakes in 2019 niet. Dumbo was de zwakst ontvangen film en zeker de financieel zwakst presterende film met een score van net even meer dan $350 miljoen.



Maleficent: Mistress of Evil (2019)

Regie: Joachim Roenning | Hoofdrollen: Angelina Jolie, Michelle Pfeiffer, Chiwetel Ejiofor, Elle Fanning, Juno Temple, Ed Skrein

Dit vervolg op Maleficent uit 2014 kon het ook al wat wisselend ontvangen eerste deel niet evenaren. Zo werd het verhaal doorgaans verwarrend gevonden en waren er zeker teveel overdreven computeranimaties. En dat is jammer want de rol van Maleficent is Angelina Jolie op het lijf geschreven.



NieuwsFilm

meest populair