'Tenet' niet langer best bezochte bioscoopfilm; Robert De Niro nu box office-koning

'Tenet' niet langer best bezochte bioscoopfilm; Robert De Niro nu box office-koning

Toch beleefde 'The War with Grandpa' een behoorlijk zwak openingsweekend.

Tenet is niet langer de meest bezochte film in de Verenigde Staten. Dit weekend wist The War with Grandpa met Robert De Niro de box office-koning van de afgelopen vijf weken van de troon te stoten. Het verschil tussen de twee films is echter minimaal.

The War with Grandpa heeft 3.608.000 dollar weten op te halen in zijn premièreweekend. Een zeer magere opening, zelfs voor deze coronatijd. Toch wist de komedie, die maar matig wordt beoordeeld door de Amerikaanse filmpers, daarmee de driedaagse omzet van Tenet van 2.100.000 dollar ruimschoots voorbij te streven.

Die sciencefictionblockbuster opende vijf weken geleden met een omzet van ruim 20 miljoen dollar. In totaal heeft Tenet nu 48 miljoen opgehaald in de Verenigde Staten. Wereldwijd staat de steller op meer dan 323 miljoen. Gezien de omstandigheden is dat een redelijk nette prestatie, maar de film is nog altijd dik verliesgevend.

De derde plaats wordt met een omzet van 1.161.000 geclaimd door Hocus Pocus, een klassieker en publiekslieveling uit 1993 die sinds vorige week opnieuw in de Amerikaanse bioscopen is te zien.

NieuwsFilm

meest populair