Netflix

3 gave filmseries op Netflix die je wel moet zien

Even geen serie, maar een filmreeks? Er staan er genoeg op Netflix.

door Bram de Groot om 13:16 in Netflix
Er staan meerdere filmreeksen op Netflix. Soms helemaal, soms met maar een paar delen. Hieronder drie filmreeks die in zijn geheel terug te vinden zijn op de streamingdienst.

The Matrix (1999, 2003, 2003)

Regie: The Wachowski's | Hoofdrollen: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Hugo Weaving, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano

De sciencefictionklassieker The Matrix verscheen in 1999 en zette de filmwereld op zijn kop. Nog altijd profiteren andere films van wat The Wachowski's met deze films deden. Ondanks dat de vervolgen, allebei verschenen in 2003, minder werden ontvangen, blijven het een prima filmreeks om misschien wel in een ruk te kijken op een verloren zondagmiddag. Eind 2021 moet er het vierde deel verschijnen.The Godfather (1972, 1974, 1990)

Regie: Francis Ford Coppola | Hoofdrollen: Al Pacino, Diane Keaton, Marlon Brando, Robert Duvall, James Caan, Talia Shire

Deze klassieke misdaadtrilogie is voor velen eigenlijk een tweeluik van Part I en Part II. Toch is ook Part III zeker geen verkeerde film en deze had eigenlijk in de jaren 70 uit moeten komen en in dezelfde stijl gemaakt moeten zijn. Uiteraard zijn de eerste twee delen met stipt de films die je gezien moet hebben! Overigens verschijnt Part III over een tijdje in een nieuwe versie: The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone.Bad Boys (1995, 2003, 2020)

Regie: Michael Bay, Adil El Arbi & Bilall Fallah | Hoofdrollen: Will Smith, Martin Lawrence, Vanessa Hudgens, Joe Pantoliano

Na het leuke eerste deel uit1 995 en het misschien wat erg drukke tweede deel enkele jaren later was er begin 2020 deel drie, na vele jaren van geruchten. Komieken Will Smith en Martin Lawrence vormen het eeuwige kibbelende duo dat de misdaad bestrijdt. Komende jaren zouden meer delen moeten volgen.4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

baron nostalgia

Avatar

Bad boys blijft echt geweldig en bad boys for life is tot nu toe de beste bioscoop film die dit jaar is uitgekomen

Renegade

Avatar

Ben ik de enige die Bad Boys for life wat minder vond. Deel 1 is nog steeds de beste.

Decepticon

Avatar

Ik heb me gruwelijk goed vermaakt met Bad Boys For Life, goede film, maar ik vind de eerste 2 films beter, ja ook deel 2 en de eerste blijf ik het beste vinden.

Als Bad Boys 4 maar gauw gemaakt wordt en ze niet zo lang wachten. Zover dat kan in deze tijden.
Zijn die 2 Belgen ook al bezig met Beverly Hills Cop 4? Want daar hoor je niks meer over.

Spider-fan

Avatar

De eerste Bad Boys net weer gekeken. Ik dacht dat die hyperactieve editing stijl pas wat later begon, met de Bourne films, maar deze heeft het al volop. Dus wat was eigenlijk de eerste film die daar mee begon?

Het resultaat is dat het kijken en proberen te volgen van actie in zo'n film een soort topsport op zich wordt waar je heel geconcentreerd naar ieder los shot moet kijken en proberen bij te houden hoe die samenhangen. Als je het allemaal ontleedt klopt het meestal wel redelijk, het is alleen die gigantische snelheid en het superkort aanhouden van op zich al hevig schuddende shots.

Qua verhaal vind ik hem niks bijzonders - volkomen standaard drugsverhaal en de reden waarom ze zich voor hun getuige anders proberen voor te doen dan wie ze zijn berust alleen op dat Will Smith's personage niet direct aan de telefoon kon komen. Maar production design is op zich wel mooi - hoe de appartementen e.d. eruit zien. En het is aardig vermaak, maar verder qua actie set pieces ook niet heel bijzonder.
Ik ga de volgende delen nog wel kijken, want het is wel lekker dat Netflix in dit geval eens alle delen van een film-serie erop heeft staan.

NieuwsFilm

meest populair