3 gave filmseries op Netflix die je wel moet zien

3 gave filmseries op Netflix die je wel moet zien

Even geen serie, maar een filmreeks? Er staan er genoeg op Netflix.

Er staan meerdere filmreeksen op Netflix. Soms helemaal, soms met maar een paar delen. Hieronder drie filmreeks die in zijn geheel terug te vinden zijn op de streamingdienst.

The Matrix (1999, 2003, 2003)

Regie: The Wachowski's | Hoofdrollen: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Hugo Weaving, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano

De sciencefictionklassieker The Matrix verscheen in 1999 en zette de filmwereld op zijn kop. Nog altijd profiteren andere films van wat The Wachowski's met deze films deden. Ondanks dat de vervolgen, allebei verschenen in 2003, minder werden ontvangen, blijven het een prima filmreeks om misschien wel in een ruk te kijken op een verloren zondagmiddag. Eind 2021 moet er het vierde deel verschijnen.



The Godfather (1972, 1974, 1990)

Regie: Francis Ford Coppola | Hoofdrollen: Al Pacino, Diane Keaton, Marlon Brando, Robert Duvall, James Caan, Talia Shire

Deze klassieke misdaadtrilogie is voor velen eigenlijk een tweeluik van Part I en Part II. Toch is ook Part III zeker geen verkeerde film en deze had eigenlijk in de jaren 70 uit moeten komen en in dezelfde stijl gemaakt moeten zijn. Uiteraard zijn de eerste twee delen met stipt de films die je gezien moet hebben! Overigens verschijnt Part III over een tijdje in een nieuwe versie: The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone.



Bad Boys (1995, 2003, 2020)

Regie: Michael Bay, Adil El Arbi & Bilall Fallah | Hoofdrollen: Will Smith, Martin Lawrence, Vanessa Hudgens, Joe Pantoliano

Na het leuke eerste deel uit1 995 en het misschien wat erg drukke tweede deel enkele jaren later was er begin 2020 deel drie, na vele jaren van geruchten. Komieken Will Smith en Martin Lawrence vormen het eeuwige kibbelende duo dat de misdaad bestrijdt. Komende jaren zouden meer delen moeten volgen.



NieuwsFilm

meest populair