Algemeen

Hoe "f*cking amazing" het afgekraakte 'Suicide Squad' eigenlijk wel niet is

De in 2016 verschenen David Ayer versie van Suicide Squad is echt veel beter.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Het is mogelijk een beetje 'wij van WC-eend', maar regisseur David Ayer is er klaarblijkelijk heilig van overtuigd dat zijn versie van de door hem geregisseerde DC-film Suicide Squad veel beter is dan de bioscoopversie die in 2016 verscheen.

De bioscoopversie was een financieel succes, maar dat er met The Suicide Squad (2021) van James Gunn wordt gekozen voor een compleet andere insteek en richting onderstreept dat de ontvangst bijzonder mager was. Regisseur Ayer zou een "Ayer Cut" waarschijnlijk wel zien zitten, zoals Justice League (2017) een "Snyder Cut" krijgt met Zack Snyder's Justice League (2021).


#ReleaseTheAyerCut?
In bovenstaande reactie op een Twitter-berichtje schrijft Ayer dat hij zich schuldig voelde na de release van de bioscoopfilm, maar nu hij zijn versie sinds jaren weer heeft bekeken is hij er zeker van:


"Ik heb mijn cut voor het eerst gezien sinds deze werd afgekeurd. Deze is f*cking geweldig. Ik zeer het op God. Ik voelde me jarenlang schuldig alsof ik het had verpest. Nee. Hij is geweldig. De film heeft de toon van de Comicon-trailer 100%."18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Uitbrengen die hap!

RoberPaulsen

Avatar

Die film hebben ze echt grondig verneukt. Moet wel zeggen dat zelfs de DC films die nog enigszins goed ontvangen mij ook niet kunnen bekoren, Wonder Woman en Aquaman vond ik geen reet aan

Spider-fan

Avatar

Suicide Squad ging dan nog wel, maar Birds of Prey vond ik pas echt heel erg matig. De titel slaat zelfs nauwelijks ergens op, want Birds of Prey wordt opgericht ná het verhaal van de film zoals Harley Quinn aan het eind van de film vertelt.

Thiver

Avatar

Spider-fan "De titel slaat zelfs nauwelijks ergens op, want Birds of Prey wordt opgericht ná het verhaal van de film zoals Harley Quinn aan het eind van de film vertelt."

Blijft inderdaad raar dat ze die film niet gewoon naar Harley Quinn hebben vernoemd. Ik heb trouwens in Suicide Squad ook niemand zelfmoord zien plegen...

Master Of Films

Avatar

Spider-fan "maar Birds of Prey vond ik pas echt heel erg matig. De titel slaat zelfs nauwelijks ergens op,"
Omdat de film niet gericht was aan de comiclezers. De woke filmmakers van BoP hadden een (andere politieke) agenda voor zich, waar DC karakters daarvoor werden misbruikt. Als ze al een DC comic titel niet eens goed kunnen krijgen, dan weet je al dat er geen liefde voor de comic is ingestoken.

Thiver "Ik heb trouwens in Suicide Squad ook niemand zelfmoord zien plegen..."
Christopher Weiss heeft zijn onbewuste zelfmoord in gang gezet door te ontsnappen. Smiley face Hij was gewaarschuwd. Smiley face

Mas7

Avatar

Ik ben niet zo hyped met al die “cuts”, maar aangezien Suicide Squad een grote teleurstelling was (wat een concept heb je toch in handen!) zie ik graag deze versie.

Als ie dan nog steeds kut is, dan weten we genoeg :D

Sunspot

Avatar

^
Kan ook een goed ding zijn als blijkt dat de Director's Cut's beter zijn.

Als Batman V Superman Snyder Cut tig keer beter is, wat ik wel verwacht, dan gaan studio's misschien zich minder bemoeien met de werkelijke filmmakers Smiley face

Yakuza1983

Avatar

Roberpaulsen gelukkig dat iedereen een eigen smaak heeft ????

SteefL

Avatar

Was die gast onder invloed toen ie dat schreef of zo. Rare straattekst en vol fouten.
Neem maar met een vette korrel zout joh.

WouterC

Avatar

Na de dark knight trilogy van Nolan is het DC universum wat ze daarna op wilde bouwen volledig kapot gemaakt. Men of steel was al saai, en de films die er na kwamen waren ook niet alles. Zelfs Wonder Woman die geprezen werd als de betere film in die reeks vond ik ook weinig aan. Toen had ik het nog in kans gegeven voor BvS, maar los van de actie scène in dat huis met Batman was dat ook weer een saaie film. Daarna ben ik gestopt met DC films kijken. Tis jammer, want je zou denken dat het kan als je Marvel het ziet doen. Dat DC het ook kan. Want hun hebben ook zeer waardevolle comics.

Ow, joker had ik wel gezien. Die was zeer goed. Maar die viel dan weer niet in het universum wat ze wilde opbouwen. Als ze die kan op gaan met de toekomst dan zeg ik keihard doen. Maar ik kan nu al zeggen dat de filmbazen dat niet aan durven. Want het levert geen geld op is dan de statement.

Nature

Avatar

Geloof er niks van, het is echt een slechte film. Sowieso werd er heel slecht in geacteerd.

Ang3l

Avatar

Wij van WC eend, hahahaha. Nice ;)

Luizelgespuizel

Avatar

Beweerd in deze versie die latino ook na een enkele uren te hebben doorgebracht zich te willen opofferen voor ze “nieuwe familie” ? Die scène alleen al is veel ongeloofwaardiger dan de Martha scène in Bat VS Sup.

Jezegtmaar

Avatar

Die film was gewoon slecht van het begin, cringy personages met slecht dialoog in een slechte storyline. The scenes in een andere volgorde zetten en dan je naam der onder plaklen gaat het niet opeens beter maken.

Rob

Avatar

@Sunspot Avatar19.10.2020 20:03
Nee.
Wat er dan (natuurlijk) gaat gebeuren is dat de filmstudios elke koe nu 2x gaat uitmelken, eerst een overgehypete kutcut en daarna een quasi-grassroots bewogen echte visie van de regisseur cut.

jeffreydevil

Avatar

Net of ze joker 100x beter kunnen maken wat die was slechtste van heel film !

NieuwsFilm

meest populair