Warner Bros. over 'Fantastic Beasts'-vertrek Johnny Depp: "Werken niet met een mishandelaar"

Warner Bros. over 'Fantastic Beasts'-vertrek Johnny Depp: "Werken niet met een mishandelaar"

En het lijkt erop dat Colin Farrell NIET beschikbaar is als vervanger...

De kogel is door de kerk; Johnny Depp is verwijderd uit Fantastic Beasts 3 waarin hij de kwaadaardige tovenaar Gellert Grindelwald speelde. De reden bleef voor ons grotendeels onbekend, maar het publiek had al een vermoeden en dit wordt nu bevestigd.

De acteur is niet echt ontslagen, maar vriendelijk verzocht om uit de productie te stappen, waar hij mee instemde. Voordeel is wel dat hij zijn volledige salaris van $10 miljoen dollar gewoon krijgt uitbetaald.

Na zijn nederlaag tegen THE SUN nam Warner Bros. deze volgens hen 'moeilijke beslissing'. We gaven in een ander artikel aan dat het imago van Depp in Hollywood waarschijnlijk onherstelbaar is beschadigd.

Warner Bros. denkt er precies hetzelfde over: "Met het risico dat hij nu te boek zal komen te staan als 'vrouwenmepper' willen wij dat zowel ons eigen imago als dat van de Fantastic Beasts-franchise niet aandoen. Tegenwoordig zijn mensen steeds meer actief aan het boycotten en fans zijn het er overduidelijk niet mee eens, maar we blijven achter onze keuze staan. Dit is natuurlijk niet een controverse die we erbij kunnen hebben na de eerdere ellende met uitspraken van schrijfster J.K. Rowling".

Colin Farrell
Al gauw klonk de naam van Colin Farrell om Depp weer te vervangen. Hij speelde in het eerste deel natuurlijk al Percival Graves die aan het eind transformeerde en Grindelwald bleek te zijn. De snelste en makkelijkste manier voor Warner Bros. om uit deze hachelijke situatie te komen, is dus simpelweg Farrell terughalen, maar dat gaat niet lukken.

Farrell zit namelijk contractueel nog vast aan zijn rol als The Penguin in Matt Reeves' The Batman waarvan de opnames momenteel ook volop bezig zijn. Er zit dus een duidelijke overlap in de schema's, want beide films moeten in 2022 uitkomen en uitstellen is voor niemand een optie.

[UPDATE] Inmiddels is Mads Mikkelsen in gesprek om toe te treden!

NieuwsFilm

meest populair