Eerste recensies: Is 'Borat 2' opnieuw een giller?

Borat: Subsequent Moviefilm verschijnt morgen op Amazon Prime Video.

Als je Amazon Prime Video hebt, dan kun je vanaf morgen de film Borat: Subsequent Moviefilm aanzetten, uiteraard een vervolg op het zeer succesvolle Borat! Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan uit 2006.

De eerste reeks recensies is ondertussen online verschenen en de grote vraag is of de film net zo'n giller is als het eerste deel waarin Sacha Baron Cohen voor de eerste keer het typetje Borat Sagdiyev speelde. Op het moment van schrijven staat de komedie op een uitstekende 85% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes na 86 recensies.

Een scherp instrument
"Borat Subsequent Moviefilm bewijst dat de komische creatie van Sacha Baron Cohen een scherp instrument blijft om de meest misleide - of ronduit weerzinwekkende - hoeken van de Amerikaanse cultuur bloot te leggen," luidt de Critics Consensus op Rotten Tomatoes.

Sam Adams van Slate: "De beste momenten van het Borat-vervolg zijn wanneer het verandert van een mockumentary in rechttoe rechtaan documentaire waarin Amerikanen voorbij Borats borstelige snor kijken en proberen verbinding te maken met de mens erachter."



Grappentrommel
"Het vervolg op Borat krijgt je flink aan het lachen, maar zal je ook laten huiveren," aldus Jake Coyle van Associated Press. En op FilmTotaal schrijft Arjan Welles dat de "grappentrommel vooral werkt als deze spontaan overkomt". Check hoeveel sterren hij aan de tweede Borat geeft.

Hieronder de trailer en dus vrijdag vanaf 23 oktober op Amazon Prime Video.



NieuwsFilm

meest populair