Algemeen

Eerste recensies: Is 'Borat 2' opnieuw een giller?

Borat: Subsequent Moviefilm verschijnt morgen op Amazon Prime Video.

door Bram de Groot om 10:34 in Algemeen
Als je Amazon Prime Video hebt, dan kun je vanaf morgen de film Borat: Subsequent Moviefilm aanzetten, uiteraard een vervolg op het zeer succesvolle Borat! Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan uit 2006.

De eerste reeks recensies is ondertussen online verschenen en de grote vraag is of de film net zo'n giller is als het eerste deel waarin Sacha Baron Cohen voor de eerste keer het typetje Borat Sagdiyev speelde. Op het moment van schrijven staat de komedie op een uitstekende 85% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes na 86 recensies.

Een scherp instrument
"Borat Subsequent Moviefilm bewijst dat de komische creatie van Sacha Baron Cohen een scherp instrument blijft om de meest misleide - of ronduit weerzinwekkende - hoeken van de Amerikaanse cultuur bloot te leggen," luidt de Critics Consensus op Rotten Tomatoes.

Sam Adams van Slate: "De beste momenten van het Borat-vervolg zijn wanneer het verandert van een mockumentary in rechttoe rechtaan documentaire waarin Amerikanen voorbij Borats borstelige snor kijken en proberen verbinding te maken met de mens erachter."Grappentrommel
"Het vervolg op Borat krijgt je flink aan het lachen, maar zal je ook laten huiveren," aldus Jake Coyle van Associated Press. En op FilmTotaal schrijft Arjan Welles dat de "grappentrommel vooral werkt als deze spontaan overkomt". Check hoeveel sterren hij aan de tweede Borat geeft.

Hieronder de trailer en dus vrijdag vanaf 23 oktober op Amazon Prime Video.11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

In Borat 2 kan je o.a. zien wat
de 76 jarige Rudi Giuliani uitspookt tijdens een interview met de 15 jarige dochter van Borat (gespeeld door de 24 jarige Maria Bakalova).

Rich Art

Avatar

Het verbaasd me echt dat ze er in de US of the A wederom in tuinen... Vooral die grote kopstukken..

Crush

Avatar

De actrice is 24, Borat roept om in te grijpen dat ze maar 15 is. Giuliani zat dus met een 24 jarige op een hotelkamer, zonder te weten hoe oud ze was. Daar is eigenlijk niets mis mee dus, tenzij hij getrouwd is...

Rich Art

Avatar

@Crush: Tot een aanklacht zal het niet komen inderdaad, want hij doet in theorie niks verkeerd. Maar het feit dat hij als getrouwde man zo makkelijk op bed gaat liggen om zich te laten verleiden als 'cadeautje' voor het doen van een interview... Je kunt je afvragen hoe zuiver dat gegeven is.

Crush

Avatar

@Rich Art: Absoluut! Ik kijk al uit naar de film die ons zonder twijfel weer met open mond zal achterlaten.

Master Of Films

Avatar

Crush "Daar is eigenlijk niets mis mee dus, tenzij hij getrouwd is..."
Je wilt zeggen dat je niet eens weet wie Giuliani is.

Niets voor niets komt deze film uit net voor de verkiezingen in november. Smiley face

Master Of Films

Avatar

Rich Art "Maar het feit dat hij als getrouwde man zo makkelijk op bed gaat liggen om zich te laten verleiden als 'cadeautje' voor het doen van een interview... Je kunt je afvragen hoe zuiver dat gegeven is."
Ter info. Giuliani is vorig jaar gescheiden van zijn derde vrouw.

Crush

Avatar

@Mof: Vooral weinig interesse in zijn liefdesleven...

Master Of Films

Avatar

Het gaat niet om Giuliani's liefdesleven Smiley face
Cohen heeft niet voor niks Giuliani uitgekozen.
Men moet het ijzer smeden als het heet is, is een spreekwoord dat Cohen heel goed heeft begrepen.

Indy5

Avatar

Was leuker als Trump erin zat.

kokosnoot

Avatar

Ik denk dat deze Borat, hoewel nog steeds boeiend toch wel wat minder zal zijn dan de eerste omdat het nieuwe er een beetje af is. Ik vond in de trailer die dochter niet echt sterk overkomen. Ga hem zeker zien maar verwacht beetje lagere waardering van mezelf.

NieuwsFilm

meest populair