Algemeen

Gaat Michael B. Jordan 'Creed III' regisseren?

Buiten de hoofdrol lijkt het erop dat hij ook achter de camera zal staan.

door Wouter Drummen om 14:49 in Algemeen
Michael B. Jordan, o.a. bekend van Fruitvale Station en Black Panther, wist ook hoge ogen te gooien in de twee Creed films. Het is al een tijdje bekend dat er nog een derde deel komt, dat misschien wel eens door Jordan zelf geregisseerd zou kunnen worden.

Jordan neemt in ieder geval weer de hoofdrol voor zijn rekening, maar producent Irwin Winkler had Jordan vorig jaar ook nog aangeboden om de threequel te regisseren. Mocht Jordan dit accepteren, dan wordt dit zijn regiedebuut. Winkler maakte na de eerste Rocky-film een gelijkaardig voorstel aan Sylvester Stallone, die daarna zelf ook vier Rocky-films inblikte.

Wat te verwachten?
Het is verder al een tijdje stil geweest rondom Creed III. Zach Baylin, o.a. bekend van Side Effects, zal het script verzorgen. Het is echter nog niet geheel zeker of Stallone en Tessa Thompson ook weer van de partij zullen zijn voor het derde deel. Phylicia Rashad, die Mary Anne Creed speelde in de eerste twee films, keert in ieder geval wel terug.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Ik hoop echt ten zeerste dat ze Stallone's idee voor de derde film niet gaan doen, een immigrant die op punt om uitgezet te worden en onder Rocky zijn hoede komt. En misschien tegenover Creed komt te staan in de ring?
De focus moet wel op Adonis Creed blijven, niet zozeer op Rocky.
Creed 2 is wel een goede film, maar ik blijf het erg jammer vinden dat Coogler niet is aangebleven. Nu Black Panther 2 stil ligt, misschien kans om Coogler weer terug op de regie stoel te krijgen.

don lukas

Avatar

100% eens met deception.
Met Rambo maakte Sly die fout al een beetje.
Ik zou zelf pleiten voor de dood van Rocky aan het begin en de verwerking door Creed waarbij hij iemand ontmoet die dicht bij Rocky stond die het nu tegen hem op neemt. Bijv. de kleinzoon van Mick?

Utah

Avatar

Stallone's idee zou leuk zijn voor een televisiefilm met de focus op Rocky. Maar voor Creed III moet inderdaad Adonis de leading character blijven. En dan past Stallone's idee echt niet in het geheel. En het voelt inderdaad goedkoop.

Misschien moeten ze een beetje Fast Five achtig gaan doen met de franchise. Dat bijvoorbeeld, en het is een far stretch, de bokser zich allieerd met een politieke richting en wat daar op priveleven de consequencies van zijn. Met hier en daar wat scenes met Rocky. En het eindgevecht gewoon zomaar een wedstrijd dat niet om een kampioenschap gaat, maar om de bokser die zichzelf wil terugvinden en gewoon een wedstrijd bokst.

bestmovieman86

Avatar

Het idee van stallone was gericht als sequel op de rocky franchise en niet die van creed, dus als adonis dan niet het centrale hoofdpersonage is is dan te begrijpen

NieuwsFilm

meest populair