Featured

Het Nolanverse bestaat? 'Tenet', 'Interstellar' en 'Inception' lijken verbonden

Dit is een mooie fantheorie!

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
Fans weten de leukste theorieën te bedenken als het op hun favoriete films en series aankomt. Zo dus ook rond Christopher Nolans Tenet.

Of de film nou een box office succes is of niet, Tenet houdt de gemoederen behoorlijk bezig. Fans van Christopher Nolan denken een bijzondere connectie tussen een aantal films van Nolan gevonden te hebben.

Het Nolanverse
Volgens Twitteraar MoviesHardy zou het zomaar eens kunnen zijn dat er sprake is van een Nolanverse. Dat is een beetje zoals het Tarantinoverse, waarin de verschillende films onderling verbonden zijn.

Volgens MoviesHardy zijn Inception, Interstellar en Tenet aan elkaar verbonden. Allereerst merkt hij op dat Neil en Barbara de zoon en dochter van Cobb uit Inception zouden kunnen zijn. De acteurs lijken best een beetje op elkaar en de leeftijden lijken te matchen. Bovendien verfde Robert Pattinson zijn haar voor de rol, want er werd specifiek naar iemand met lichtbruin haar gezocht. Ook is Clémence Poésy mogelijk bewust gecast als Franse actrice, omdat de moeder van Cobbs kinderen een Frans is.

De connectie tussen Tenet en Interstellar is verder wat meer rechttoe, rechtaan. In Interstellar is de Aarde bijna onbewoonbaar geworden. In die film zoekt de mensheid naar een uitweg. Maar wat nou als die uiteindelijk gevonden is in het vernietigen van het verleden?

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

En hoe verklaar je dat Michael Caine in alle 3 de films speelt?

horizon

Avatar

In de volgende film van Nolan gaat het over klonen of androïdes.

Caine verklaard.


;)

centr1no

Avatar

^
Op het moment dat filmmakers concepten als tijd en dimensies als actieve plotpunten gaan gebruiken wordt het gevaarlijk.
Interstellar was al slecht daarin maar Tenet gaat echt veel te ver.

GreenHornet

Avatar

En bestaat Batman er ook in.

milo007

Avatar

Breaking News, het Spielberg Multiverse bestaat. Saving Private Ryan is verbonden met 1941.

Filmconnoisseur

Avatar

Ik vind de behoefte om alles aan elkaar te verbinden vervelend en onnodig. Marvel is begonnen met een cinematic universe, maar tegenwoordig probeert iedereen alles aan elkaar te verbinden. Waarom? Geniet gewoon lekker van de films als losse entiteiten.

fulkano

Avatar

Ik vond TeneT juist heel goed uitgevoerd

NieuwsFilm

meest populair