Celebrity

Reese Witherspoon denk na over een opmerkelijke 'carrièrestap'

Politiek! Nu nog niet maar waarom niet over een paar jaar tijd?

door FilmTotaal om 09:02 in Celebrity
Actrice Reese Witherspoon, o.a. bekend van films zoals Wild en Mud en de populaire HBO-serie, Big Little Lies, doet ook veel buiten acteren. Zo heeft ze meerdere bedrijven en zet ze zich al jarenlang in voor vrouwenrechten en organisaties die zich inzetten voor het welzijn van kinderen. Nu denkt Witherspoon misschien nog een stapje verder te gaan.

De actrice wil namelijk misschien wel de politiek in gaan. Toen de journalist zei dat ze waarschijnlijk veel stemmen zou krijgen, antwoorde Witherspoon als volgt: ''Ik denk het ook, de standaard is ons land ligt sowieso laag. Misschien dat ik op een dag wel interesse heb in de rol van senator of zo, maar nu nog niet. Ik zeg echter nooit nooit, wie weet waar ik ben en wat ik zal doen als ik 65 ben''.

Meer vrouwen
De met een Oscar bekroonde Witherspoon vindt dat er sowieso meer vrouwen in de politiek zouden moeten zitten: ''Ik denk dat het wel wat eerlijker verdeeld zou kunnen zijn. Vrouwen maken 50 procent uit van de bevolking, maar er zit echt geen 50 procent in de politiek. Dat is vreemd, al helemaal omdat er veel regels worden gemaakt over wat we wel en niet mogen doen met onze lichamen''.

In van haar eigen bedrijven, Miss Sunshine, werken voornamelijk vrouwen, iets wat volgens Witherspoon geweldig verloopt: ''Het is interessant om te zien dat niemand echt interesse heeft in de hoogste positie. We delen macht, verantwoordelijkheid en komen met collectieve ideeën en dat werkt fantastisch''.

NieuwsFilm

meest populair