'V for Vendetta' herinnert filmliefhebbers aan 5 november

'V for Vendetta' herinnert filmliefhebbers aan 5 november

Herinner 5 november!

In 2006 was de film V for Vendetta van regisseur James McTeigue en schrijvers Lana en Lilly Wachowski een bescheiden hit. Na een prima ontvangst werd er met een productiebudget van 54 miljoen dollar ruim 130 miljoen dollar opgehaald aan de wereldwijde box office. Gisteren op de 5e van november was de film "opeens" trending.

En dat is niet raar. De film gaat namelijk over een gemaskerde man die het opneemt tegen een overheid die zijn bevolking onderdrukt. In de huidige coronacrisis zijn er heel wat mensen die dat ook zo voelen. Op social media kwam V for Vendetta flink wat keren langs.

"Remember, remember, the fifth of November"
En de dag is geen toeval. In de film komt namelijk de tekst "Remember, remember, the fifth of November" voorbij. Het personage V in de film draagt een Guy Fawkes-masker. Fawkes was de persoon die op 5 november 1605 het 'House of Lords' probeerde op te blazen.

In V for Vendetta zijn er rollen voor onder meer Natalie Portman, John Hurt, Hugo Weaving, Eddie Marsan, Stephen Rea en Stephen Fry. In 2006 gaf Kaj van Zoelen vier sterren aan de film.

Tweets verwijderd

NieuwsFilm

meest populair