Kijktip: 3 toppers die de Oscar voor beste film hebben gewonnen

Kijktip: 3 toppers die de Oscar voor beste film hebben gewonnen

Dit zijn onze filmtips voor vanavond.

Zin in een filmpje vanavond? FilmTotaal heeft vandaag weer drie leuke aanraders voor je op een rijtje gezet! In deze editie lichten we de drie meest recente winnaars van de Oscar voor beste film uit.

Parasite (2019)
Bekijk de afbeeldingRegie: Bong Joon-ho | Cast: Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Jo Yeo-jeong, e.a. | Te zien op: Film1
Het gezin Kim verkeert in geldnood en woont in een benauwde kelderwoning. Nadat de zoons des huizes het aanbod krijgt om te gaan werken voor de steenrijke familie Parks, raken de andere gezinsleden bijzonder gefascineerd door hun luxueuze bestaan. Met slim bedrog weet het volledige gezin Kim het leven van de familie Parks binnen te dringen. Maar wanneer een onverwacht voorval roet in het eten gooit, moet de familie Kim alles op alles zetten om hun nieuwe leven niet te verliezen.

Green Book (2018)
Bekijk de afbeeldingRegie: Peter Farrelly | Cast: Viggo Mortensen, Mahershalalhashbaz Ali, Linda Cardellini, e.a. | Te zien op: Amazon Prime Video
De Italiaans-Amerikaanse Tony Lip werkt als uitsmijter bij een nachtclub. Wanneer deze voor een paar maanden de deuren sluit, besluit hij aan de slag te gaan als chauffeur en lijfwacht van de beroemde zwarte pianist Don Shirley. De twee zijn elkaars ultieme tegenpolen, maar tijdens hun reis door verschillende blanke staten, die ze maken aan de hand van een groene reisgids die hen informeert over de plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn, bloeit er toch een mooie vriendschap op.

The Shape of Water (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Guillermo del Toro | Cast: Sally Hawkins, Doug Jones, Michael Shannon, e.a. | Te zien op: Pathé Thuis / Ziggo On Demand / etc. (huur)
De doofstomme Elisa werkt als schoonmaakster in een geheim legercomplex waar een visachtig wezen wordt gevangengehouden en onderworpen aan wrede testen. Elisa begint al snel empathie te voelen voor het bijzondere schepsel en ontwikkelt een band met hem. Uiteindelijk besluit ze hem te willen helpen ontsnappen, een daad waarmee ze niet alleen haar baan, maar ook de levens van zichzelf en haar vrienden op het spel zet.

NieuwsFilm

meest populair