Featured

Dit zijn de oorlogsfilms die je in 2021 niet wil missen

Onder meer De Oost van Jim Taihutu!

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
2021 wordt wat oorlogsfilms betreft, of films die zich in de oorlog afspelen, een bijzonder jaar. Onder meer een nieuwe film van Jim Taihutu staat op de planning, maar ook het langverwachte vervolg op Top Gun.

My Best Friend Anne Frank (februari)
Regie: Ben Sombogaart | Cast: Stefan de Walle, Roeland Fernhout, Aiko Beemsterboer, Björn Freiberg
'Mijn beste vriendin Anne Frank' gaat over het waargebeurde en aangrijpende verhaal van Hannah Goslar, de beste vriendin van Anne Frank. Het aangrijpende verhaal wordt verteld vanuit Hannahs perspectief.

The Tomorrow War (juli)
Regie: Chris McKay | Cast: Betty Gilpin, Yvonne Strahovski, Chris Pratt, J.K. Simmons
Het lot van een oorlog uit de toekomst berust op de schouders van een man, die geesten uit zijn verleden het hoofd moet zien te bieden. De mensheid verliest een strijd met buitenaardse wezens. In een poging die bizarre oorlog alsnog te winnen, bedenken wetenschappers een manier om soldaten uit het verleden te halen naar de toekomst, zodat zij kunnen vechten.

Top Gun: Maverick (juli)
Regie: Joseph Kosinski | Cast: Jennifer Connelly, Tom Cruise, Jake Picking, Val Kilmer
Na meer dan dertig jaar bij de beste vliegeniers van Amerika gediend te hebben is Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) eindelijk waar hij hoort. Hij verlegd zijn grenzen als een nieuwsgierige testpiloot en ontwijkt zijn naderende vooruitgang in rang. Wanneer hij merkt dat er een van Top Gun-afgestudeerden traint voor een gespecialiseerde missie, ontmoet Maverick luitenant Bradley Bradshaw (Miles Teller), de zoon van Maverick's overleden vriend Nick "Goose" Bradshaw.

De Oost (september)
Regie: Jim Taihuttu | Cast: Chico Kenzari, Huub Smit, Jeroen Perceval, Coen Bril
Indonesië, 1946. Johan (Martijn Lakemeier) is een jonge Nederlandse soldaat die samen met ruim honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. Gaandeweg raakt hij in de ban van de charismatische legerkapitein Westerling, bijgenaamd De Turk (Marwan Kenzari). Wanneer de oorlog escaleert en De Turk het verzet van de bevolking steeds genadelozer neerslaat, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager.

Without Remorse (2021)
Regie: Stefano Sollima | Cast: Jamie Bell, Michael B. Jordan, Cam Gigandet, Jodie Turner-Smith
Het boek Without Remorse speelt zich af in 1971 en laat zien hoe navy Seal John Terrence Kelly (die later zijn naam verandert in John Clark) terugkeert uit Vietnam. Hij wordt ingehuurd om oorlogsgevangenen te bevrijden en kan daarbij ook wraak nemen op de drugsdealers die zijn geliefde hebben verkracht, gemarteld en vermoord.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Bigds9fan

Avatar

De Oost lijkt me wel indrukwekkend.

NieuwsFilm

meest populair