Hoelang moet Nederland nog wachten op HBO Max?

Hoelang moet Nederland nog wachten op HBO Max?

Verwacht de nieuwe streamingdienst niet heel snel.

In de Verenigde Staten verscheen de streamingdienst HBO Max al maanden geleden, maar de uitrol naar Europa laat nog een tijd op zich wachten. Dit heeft Andy Forssell, het hoofd van HBO Max Global, laten weten tijdens een online conferentie.

Pas in de tweede helft van 2021 krijgen landen in Europa en Latijns-Amerika de beschikking over HBO Max, met de vele nieuwe bioscoopfilms. Eind 2021 zou de dienst breed zijn uitgerold. "Het is alleen een kwestie van hoe snel we dat kunnen doen," zei Forssell.

Grote bioscoopfilms op HBO Max
Waarschijnlijk kijken nu veel meer mensen uit naar de streamingdienst die in 2021 heel wat originele content krijgt, inclusief de 17 bioscoopfilms zoals The Matrix 4 en Mortal Kombat. Deze films zullen vanaf de première een maand online staan op HBO Max én (ook daarna) te zien zijn in de bioscoop.

Met deze stunt wil WarnerMedia uiteraard meer abonnees naar hun platform trekken. De lancering van HBO Max in de States was geen doorslaand succes, dus nieuwe abonnees zijn hard nodig. In 2021 wordt de concurrentiestrijd met de andere diensten opgeschroefd en de vraag is hoe bijvoorbeeld Disney+ en de bioscopen reageren.



NieuwsFilm

meest populair