Onschuldig grapje in 'Monster Hunter' heeft grotere gevolgen dan gedacht

Hoe je anderhalf uur in 10 seconden de nek omdraait...

Een slechte grap in de recent uitgebrachte Monster Hunter gameverfilming lijkt de film niet alleen vele miljoenen te gaan kosten, maar heeft misschien ook het merk voor altijd beschadigd.

Het begon allemaal afgelopen vrijdag in China, waar in rap tempo een online hetze ontstond toen de spektakelfilm, met Milla Jovovich in de hoofdrol, slechts enkele uren na diens release uit alle bioscopen werd gehaald. Zie ons vorige artikel voor meer details. De lokale distributeur Tencent, die samenwerkt met de Chinese overheid, ging aan de slag om de 10 seconden durende scène met de beruchte grap te verwijderen.

Tevens kritiek op het spel
Het is echter maar de vraag of Monster Hunter opnieuw wordt uitgebracht in China. En mocht dat gebeuren, is de tweede vraag of het Chinese publiek, dat duidelijk beledigd is, nog komt opdagen. Kortom, dit 'foutje' kan grote gevolgen hebben voor de box-office, aangezien het een Chinese co-productie is en het land een serieuze rol speelt aan de kassa.

Capcom, maker van de originele videogameserie, gaf een verklaring op social media waarin het afstand neemt van alles. Maar de nieuwste game Monster Hunter: World heeft een link naar de film, omdat je het personage van Jovovich (door haarzelf ook ingesproken) kan spelen.

Helaas kon de verklaring niet voorkomen dat de game de afgelopen 48 uur een bombardement aan negatieve recensies heeft gekregen en de meeste fans verwijzen allemaal rechtstreeks naar de grap uit de film.

NieuwsFilm

meest populair