Eerste filmstudio dreigt al met juridische stappen richting Warner Bros.

Eerste filmstudio dreigt al met juridische stappen richting Warner Bros.

Er lijkt weinig steun voor de nieuwe release-strategie...

Vier dagen geleden werd het nog een aardschok genoemd. Maar tegenwoordig kan je als filmstudio niet meer in je eentje een keuze maken die zonder gevolgen blijft. Dat blijkt ook nu maar weer.

Legendary Entertainment, het productiebedrijf dat onder andere Dune en Godzilla vs. Kong heeft mede gefinancierd, kan en gaat waarschijnlijk juridische stappen ondernemen tegen hun partner Warner Bros.

De studio betaalde een aanzienlijk deel van de budgetten (die beiden tussen de $160 en $180 miljoen dollar liggen), maar had weinig zeggenschap over de manier van uitbrengen en werd dus grotendeels buitengesloten van de beslissing om 17 grote titels in 2021 naast een bioscooprelease tegelijk naar streamingdienst HBO Max te sturen.

Tevergeefse onderhandelingen
Volgens ingewijden proberen topmannen nu gesprekken te voeren over een betere deal. Mochten de twee bedrijven niet tot een compromis komen, kan er een klacht ingediend worden, gevolgd door een rechtszaak. Het is niet bekend welke juridische gronden Legendary dan gebruikt, maar waarschijnlijk zal het simpelweg een contractbreuk inhouden.

Onder andere Dune-regisseur Denis Villeneuve is teleurgesteld over de plannen en zou de voorkeur geven aan een traditionele release. Zowel Legendary als Warner Bros. weigeren commentaar te leveren.

NieuwsFilm

meest populair