'Friday'-ster op 62-jarige leeftijd overleden

Tommy 'Tiny' Lister was een imposante verschijning die in tal van films speelde.

De naam Tommy 'Tiny' Lister zal niet iedereen bekend in de oren klinken. Zijn imposante verschijning zal door veel filmliefhebbers echter wel herkend worden.

De acteur is op 10 december helaas overleden. Hij werd bewusteloos aangetroffen nadat hij eerder die week symptomen van COVID-19 vertoonde. Het is echter onbekend of het virus ook als doodsoorzaak kan worden aangeduid. Lister werd slechts 62 jaar.

President van Amerika
Lister brak door als tegenstander Deebo in Friday. Hij keerde ook terug voor de vervolgen en het zou zijn bekendste rol blijven. Zijn grootste jaar beleefde hij in 1997. Hij speelde toen in Jackie Brown en The Fifth Element. In die laatste is hij te zien als de toekomstige president van Amerika.

Hoewel hij nooit de grootste filmster zou worden, bleef Lister altijd actief in de filmwereld. Zo dook hij bijvoorbeeld op in het gevierde The Dark Knight, Noah en Zootropolis

Vriendelijke reus
Zijn manager Cindy Cowan deelde het treurige nieuws: "Hij was een fantastisch mens met een hart van goud. Een echte vriendelijke reus. We zijn er kapot van."

En ook co-ster Ice Cube heeft mooie woorden: "Rust in vrede. De favoriete pestkop van Amerika was een geboren entertainer. Hij kon op het ene moment angstaanjagend zijn om vervolgens in lachen uit te barsten. Dankjewel dat je zo'n goed mens was. Ik mis je nu al."

NieuwsFilm

meest populair