'The Dark Knight' krijgt uniek plekje toebedeeld

'The Dark Knight' krijgt uniek plekje toebedeeld

Het National Film Registry neemt de film op in zijn bestand.

In 2008 groeide The Dark Knight uit tot de op dat moment (financieel) succesvolste superheldenfilm. Tot op de dag van vandaag wordt de film van Christopher Nolan gezien als (één van) de beste films die het subgenre heeft voortgebracht.

En dat de film zo hoog wordt gewaardeerd wordt nu bezegeld door het Amerikaanse Library of Congress. Met enkele andere bekende films is het tweede deel in de Dark Knight-trilogie opgenomen in het Amerikaanse filmbestand National Film Registry.

"Het is niet alleen een grote eer voor iedereen die aan The Dark Knight heeft meegewerkt, dit is ook een eerbetoon aan alle geweldige artiesten en schrijvers die de afgelopen decennia aan de grote mythologie van Batman hebben gewerkt," aldus Nolan, de regisseur van de film gebaseerd op strips van DC Comics.

Nog meer grote films
De andere films die dit jaar in het National Film Registry belanden zijn naast The Dark Knight de titels Shrek, Grease, The Blues Brothers, Lillies of the Field, The Hurt Locker, A Clockwork Orange, The Joy Luck Club en The Man With the Golden Arm.



NieuwsFilm

meest populair