Paul Greengrass (Jason Bourne) over zijn gecancelde 'Watchmen'-film

Paul Greengrass (Jason Bourne) over zijn gecancelde 'Watchmen'-film

Misschien maakt hij nog wel een superheldenfilm!

Regisseur Paul Greengrass, o.a. bekend van de Jason Bourne-franchise, maakte recentelijk de film News of the World met Tom Hanks. Hij is deze dan ook volop aan het promoten. Tijdens een recent interview liet hij zich (opnieuw) uit over hoe zijn Watchmen-film eruit had moeten komen te zien.

Zack Snyder nam het stokje over van Greengrass, die al eerder bij het project betrokken was. Het kwam echter nooit van de grond. Zo zegt Greengrass: ''Ik heb mijn visie niet duidelijk genoeg verwoord, want er kwam nooit iets van in huis''.

Zack's versie
''Ik hou gigantisch van de graphic novel. Zack kwam met een uiterst trouwe verfilming, iets wat ik echter niet gedaan zou hebben. Ik denk dat mijn versie rampzalig zou zijn geweest. Misschien is dat dan ook wel de reden waarom mijn Watchmen-idee nooit werd verfilmd''.

''Ik wilde namelijk geloven dat de personages in de echte wereld leefden en dat ze zich veel van hun gedachten en daden inbeeldden, iets wat we bijvoorbeeld ook in Joker zien. Deze film speelt zich af in een echte wereld en het hoofdpersonage heeft last van waanvoorstellingen. Mijn idee voor Watchmen was dat de personages zich superhelden waanden, maar dat niet echt waren''.

Flop
Nu denkt Greengrass dat dat echter niet bij deze film gewerkt zou hebben: ''Ik denk dat Christopher Nolan er met zijn Batman-films veel beter in geslaagd is om een realistische wereld weer te geven dan ik ooit zou kunnen. Gotham was de perfecte plek om echt te doen aanvoelen''.

Andere superheldenfilm
Ook liet Greengrass zich nog uit over het gerucht dat hij 20th Century Fox' geschrapte X-Men-/Fantastic Four-crossover zou inblikken: ''Men heeft er me over aangesproken, maar ik was niet bij het project betrokken. Ik heb nu het gevoel dat ik niet geschikt ben voor dat soort films''.

''Maar dat betekent niet dat ik zal zeggen dat ik het nooit zou doen. Ik denk er voortdurend over na, dus wie weet komt het er een dag nog wel van...''.

NieuwsFilm

meest populair