David Hasselhoff lijkt gedumpt te zijn door de 'Knight Rider'-reboot

David Hasselhoff lijkt gedumpt te zijn door de 'Knight Rider'-reboot

De acteur blijft graag teren op zijn succesnummers uit de eighties...

Er zijn maar weinig voertuigen uit de popcultuur zo iconisch als K.I.T.T. van Knight Rider, de pratende auto die samenwerkte met Michael Knight van David Hasselhoff om allerlei soorten misdaden en mysteries op te lossen in de populaire tv-serie en spin-offs.

Na de aankondiging van een reboot waarbij Hasselhoff nog volledig betrokken leek te zijn, werd afgelopen zomer een nieuwe bioscoopfilm aangekondigd zonder enige vorm van zijn deelname.

De 68-jarige acteur heeft alle vertrouwen in de betrokken filmmakers, hoewel hij het betreurt dat ze hem buiten schot laten: "De schrijver is een enorme fan van Knight Rider en stuurde mij een foto van hem in K.I.T.T. Ikzelf was bezig met een voortzettingsconcept 'old generation meets new generation', maar heb de handdoek in de ring gegooid. En nu vragen ze wel om mijn goedkeuring. Het antwoord is 'Ik weet het niet'".

"Ik had ongeveer 10 jaar de rechten en kon er niks van bakken. Deze jongens hebben het nu vanwege de timing over heropflakkering van de nostalgie en de man die het schrijft, begrijpt het. Het gaat niet om een ​​pratende auto. Het gaat om de relatie tussen hem en Michael. En natuurlijk om de actie waarbij 1 man het verschil maakt. Als ze dat bereiken, zal ik het script waarschijnlijk steunen".

Twijfelachtige reputatie
De bioscoopfilm wordt omschreven als een 'hedendaagse kijk die de anti-establishment toon van het origineel zal behouden'. Er kleven echter wel wat risico's aan, want projecten die zichzelf volledig baseren op nostalgie (met uitzondering van de 2 Jump Street-delen) zijn de afgelopen jaren niet echt bijster succesvol geweest. Denk aan Charlie's Angels, Baywatch en Fantasy Island.

NieuwsFilm

meest populair