Vele scriptveranderingen 'Lord of the Rings' waren irritant

Dat vindt Ian McKellen over het werken aan de films.

Acteur Ian McKellen sprak samen met een aantal andere castleden Met Empire Magazine over de productie van de eerste drie Lord of the Rings-films.

Zo vroeg mede-castlid Elijah Wood McKellen hoe het was om continu nieuwe en herschreven scenario's voorgeschoteld te krijgen. "Het was vermoeiend, nietwaar?" reageerde McKellen.

Scherp blijven
"Vooral voor deze theateracteur, die een hele carrière gewerkt heeft met het honoreren van een tekst, die al helemaal af was voordat de productie van start ging. Maar tegelijk hield het ons scherp en had ik in mijn mantel ook altijd een paperbackversie van Lord of the Rings verborgen."

McKellen speelde de rol van Gandalf en keerde ook in de The Hobbit-films terug. Hij nam het toen dus ook weer op zich om de bekende tovenaar te spelen.

"Er stonden toen zoveel oude vrienden achter de camera's, maar ik miste het oude team van acteurs. Maar het was een genoegen om met Martin Freeman en de dwergen te werken. Ik was ook blij dat ik van die oude Gandalf the White af was. The Grey was altijd mijn favoriet."

NieuwsFilm

meest populair