Celebrity

Actrice Zendaya was even geheel de 'weg kwijt' door de huidige crisis

De actrice had er ook last van.

door FilmTotaal om 10:52 in Celebrity
Zendaya mag dan pas 24 zijn, de jonge actrice heeft al in veel grote films gespeeld en heeft de rollen voor het oprapen. Zo is ze o.a. te zien in diverse Spider-Man films, wist ze hoge ogen te gooien met The Greatest Showman en zal ze binnenkort te zien zijn in films als Malcolm & Marie en natuurlijk Dune. Toch gooit de coronacrisis roet in het eten.

De gedwongen werkpauze deed haar geen goed. Hierdoor was ze ook even volledig de weg kwijt: ''Ik had me niet gerealiseerd hoe zeer mijn baan en kunst een deel van mijn identiteit waren als mens'' begint ze. ''Ik voel me het meeste mezelf, als ik aan het werk ben. Dus toen ik niet aan het werk was, had ik het gevoel dat ik mijn 'krachten' kwijt was. Ik wist niet meer wie ik echt was en hoe ik gelukkig kon zijn''.

Identiteit
De actrice, die enkele maanden geleden nog een Emmy Award won voor haar rol in de serie Euphoria, kwam er toen dus ook echt achter hoe zeer zij acteren nodig heeft: ''Ik had me nooit eerder gerealiseerd in welke mate mijn baan en kunst een deel van mijn identiteit waren als mens''.

Desondanks het feit dat Zendaya dus maar wat graag acteert, heeft ze ook al heel wat filmrollen afgeslagen. De actrice zegt dat ze veel rollen kreeg aangeboden waarin ze enkel en alleen 'het mannelijke pesonage zou dienen', iets waar ze niet veel zin in had.

Geen uitdaging
Zo gaat Zendaya verder: ''Zulke rollen helpen mij niet om door te groeien. Het was niet dat de scripts slecht waren of zo, maar ik had gewoon het gevoel dat veel van de rollen die ik las, hetzelfde waren. Ik had ze allemaal als dezelfde persoon kunnen spelen en het zou er niet toe hebben gedaan''.

''De beste manier om het te omschrijven is alsof ze meestal dienen om het mannelijke personage te helpen naar waar ze heen moeten of met wat ze moeten doen. Ze hebben niet echt een eigen verhaal. Dat voelt erg eendimensionaal aan in de zin dat er niet veel lagen in zitten, wat betekent dat ze allemaal steeds weer op dezelfde persoon lijken. Daar heb ik geen interesse in''.

NieuwsFilm

meest populair