Gerucht: Marvel wil Henry Cavill als 'Captain Britain'

Gerucht: Marvel wil Henry Cavill als 'Captain Britain'

Van DC naar Marvel?

Henry Cavill heeft al heel wat grote filmrollen weten te bemachtigen. Zo was hij te zien als Superman in diverse DC-films en gaf hij gestalte aan Sherlock Holmes in de Netflix-film Enola Holmes. Hij wordt ook al langere tijd gelinkt aan de James Bond-rol, als mogelijke opvolger van Daniel Craig. Nu doet weer een gerucht de ronde, namelijk dat hij Marvel's Captain Britain moet worden.

Het is nog niet geheel duidelijk of Cavill opnieuw Superman zal spelen. Hij zal natuurlijk wel nog in Zack Snyder's Justice League te zien zijn, maar ondanks het feit dat de fans hopen dat hij terugkeert als de populaire superheld, is dit nog verre van zeker. Nu lijkt het erop dat Marvel wel interesse heeft om hem Captain Britain te laten spelen.

Captain Britain
Captain Britain (echte naam Brian Braddock) is de Britse tegenhanger van Captain America. Hij heeft soortgelijke krachten maar kan ook vliegen. Nu dat Chris Evans' werk als Captain America erop zit, zou dat plaats kunnen maken voor de 'Britannic'.

Het personage is nog nooit opgedoken in een MCU-film, al wordt hij wel genoemd in Avengers: Endgame. Marvel is van plan een hele reeks nieuwe helden te introduceren voor de nieuwe phase, dus misschien dat Captain Britain daar ook bij zal horen.

Te lastig?
De vraag is natuurlijk of Cavill de juiste kandidaat is voor de rol. Hij zal natuurlijk altijd nog gelinkt worden aan zijn Superheld-rol, dus misschien is de stap van DC naar Marvel te lastig.

Het is wel al eerder gebeurd. Denk bijvoorbeeld maar aan Ryan Reynolds (Green Lanteren en Deadpool), Ben Affleck (Daredevil en Batman), Tom Hardy (Bane en Venom), Halle Berry (Catwoman en Storm) en Michael Keaton (Batman en Vulture).

Hopen jullie toch dat dit gerucht waarheid wordt, of zien jullie liever iemand anders als Captain Britain?

NieuwsFilm

meest populair