Noodkreet van o.a Christopher Nolan: "Cinema staat aan de rand van de afgrond"

Hulp is dan ook nodig!

Wouter Drummen 19 januari 2021 18:40 in Algemeen
Iedere Christopher Nolan-fan weet dat de regisseur, o.a. bekend van The Dark Knight-trilogie, een grote voorstander is van de bioscoopervaring. Zo wilde hij per se Tenet in de bioscoop uitbrengen en had hij ook de nodige kritiek op de 2021 releasestrategie van studio Warner Bros. Nu vraagt hij, met ruim veertig andere prominente Britse film-figuren, overheidssteun voor de bioscoopsector.

Samen hebben zij een brief geschreven en gestuurd naar de Britse minister van Financiën Rishi Sunak gestuurd, waarin bijkomende overheidssteun voor de bioscoopsector wordt gevraagd. Zo staat er o.a.: ''Vooral grotere ketens hebben het moeilijk, omdat ze nog geen toegang tot gerichte overheidssteun hebben gekregen''.

Onzeker
Zij hopen dan ook dat er iets gedaan zal worden, anders ziet de toekomst er voor de bioscopen maar somber uit: ''Deze bedrijven hebben een marktaandeel van tachtig procent en hun succes heeft een weerslag op aanverwante sectoren als filmdistributie en -productie. Zonder hen ziet de toekomst van de volledige Britse filmsector er heel onzeker uit''

''We hopen dat de overheid onze oproep zal beantwoorden. De Britse cinema staat op de rand van de afgrond. We hebben dringend gerichte overheidssteun nodig zodat toekomstige generaties van de magie van cinema kunnen genieten''.

Grote namen
De brief werd ondertekend door onder meer Jude Law, regisseurs Steve McQueen, Danny Boyle, Richard Curtis, Paul Greengrass, Sam Mendes, Lynne Ramsay, Guy Ritchie, Ridley Scott, Matthew Vaughn, Ben Wheatley, Edgar Wright en James Bond-producenten Barbara Broccoli en Michael G. Wilson.

NieuwsFilm