Algemeen

Noodkreet van o.a Christopher Nolan: "Cinema staat aan de rand van de afgrond"

Hulp is dan ook nodig!

door Wouter Drummen om 18:40 in Algemeen
Iedere Christopher Nolan-fan weet dat de regisseur, o.a. bekend van The Dark Knight-trilogie, een grote voorstander is van de bioscoopervaring. Zo wilde hij per se Tenet in de bioscoop uitbrengen en had hij ook de nodige kritiek op de 2021 releasestrategie van studio Warner Bros. Nu vraagt hij, met ruim veertig andere prominente Britse film-figuren, overheidssteun voor de bioscoopsector.

Samen hebben zij een brief geschreven en gestuurd naar de Britse minister van Financiën Rishi Sunak gestuurd, waarin bijkomende overheidssteun voor de bioscoopsector wordt gevraagd. Zo staat er o.a.: ''Vooral grotere ketens hebben het moeilijk, omdat ze nog geen toegang tot gerichte overheidssteun hebben gekregen''.

Onzeker
Zij hopen dan ook dat er iets gedaan zal worden, anders ziet de toekomst er voor de bioscopen maar somber uit: ''Deze bedrijven hebben een marktaandeel van tachtig procent en hun succes heeft een weerslag op aanverwante sectoren als filmdistributie en -productie. Zonder hen ziet de toekomst van de volledige Britse filmsector er heel onzeker uit''

''We hopen dat de overheid onze oproep zal beantwoorden. De Britse cinema staat op de rand van de afgrond. We hebben dringend gerichte overheidssteun nodig zodat toekomstige generaties van de magie van cinema kunnen genieten''.

Grote namen
De brief werd ondertekend door onder meer Jude Law, regisseurs Steve McQueen, Danny Boyle, Richard Curtis, Paul Greengrass, Sam Mendes, Lynne Ramsay, Guy Ritchie, Ridley Scott, Matthew Vaughn, Ben Wheatley, Edgar Wright en James Bond-producenten Barbara Broccoli en Michael G. Wilson.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

neo123

Avatar

Ik vind het goed dat er eindelijk iemand wat doet , van anderen hoor je eigenlijk vrijwel niks wat me toch verbaasd.

Nature

Avatar

In Nederland gaan de bioscopen ook failliet als de lockdown tot april gaat duren zou je denken.

baron nostalgia

Avatar

Ik sta 100 procent achter al die regisseurs er moet echt wat gedaan worden zonder bioscopen kan je gewoon minder van film genieten

Artificialis

Avatar

Ik had zo langzamerhand wel verwacht dat er door de hele westerse beschaving volksopstanden zou zijn ontstaan. Het normale leven wordt van ons afgepakt en niemand doet iets. De geleidelijke afname van onze vrijheid en de financiële vernietiging van honderden sectoren wordt zonder weerstand aangekeken.

Zodra een mutatie opduikt waarmee het vaccin onbruikbaar wordt gemaakt gok ik dat het geduld van de bevolking eindelijk op is. Hopelijk is de bioscoopindustrie dan nog niet ten onder gegaan.

Sunspot

Avatar

Wel meer dingen, nu weer dat gemuteerde Corona, waarschijnlijk avondklok voor niks, zie het nut van een avondklok niet in.

Gaat veel te ver zo een avondklok, dikke gestapo shit, terwijl het niet eens zeker is of het werkt.

Is niet meer proportioneel, gaat veel te ver!

@Artificialis

Dat komt wel als het zo doorblijft gaan, laten we hopen van niet.

Mensen gaat kapot, bedrijven, druk wordt met de dag groter, kan echt niet zo langer om duidelijke redenen.

Misschien maar de 'zwakkeren' die vooral thuis moeten blijven, niet hele generaties/economie naar de tering helpen.

Thiver

Avatar

Artificialis "Ik had zo langzamerhand wel verwacht dat er door de hele westerse beschaving volksopstanden zou zijn ontstaan. Het normale leven wordt van ons afgepakt en niemand doet iets."

Ik heb afgelopen weekend toch aardig wat stumperds op het Museumplein gezien, hoor.

Artificialis "De geleidelijke afname van onze vrijheid en de financiële vernietiging van honderden sectoren wordt zonder weerstand aangekeken."

Ja, omdat de meeste mensen redelijk genoeg zijn om het nut van deze maatregelen in te zien. Het is niet alsof de overheid deze doorvoert om het volk te pesten. Vooral met een liberale partij als grootste zetelvuller mag je erop rekenen dat alles zo snel weer opengaat... maar uiteraard pas wanneer de realiteit dat toelaat.

kokosnoot

Avatar

Goed dat hij zich uitspreekt! Ik vrees dat de komende lockdown niet de laatste lockdown voor Ned zal zijn. Zelfde geldt voor andere landen. Dit wordt nog een heel, heel zwaar jaar voor bioscopen. Geen idee hoe ze dat gaan trekken. Zich op laten kopen door Elon musk, of Amazone Jeff?

Artificialis

Avatar

Thiver "Ja, omdat de meeste mensen redelijk genoeg zijn om het nut van deze maatregelen in te zien. Het is niet alsof de overheid deze doorvoert om het volk te pesten. Vooral met een liberale partij als grootste zetelvuller mag je erop rekenen dat alles zo snel weer opengaat... maar uiteraard pas wanneer de realiteit dat toelaat."

We zullen zien hoe nuttig men de maatregelen blijft ervaren als we straks in het tweede coronajaar terecht gekomen zijn.

PRIME

Avatar

Bizar dat in de UK er nog geen steun naar deze sector is gegaan. Wat ik me heb laten vertellen is dat we in NL zelfs zijn teruggefloten door de EU omdat onze steun zo groot zou zijn. Als je bijv. naar een Pathé kijkt, dan hebben ze wellicht wat tijdelijke contracten etc. laten gaan, maar die staan, zoals het eruit ziet, nog lang niet op omvallen.
Ook wel een beter georganiseerd bedrijf dan bijv. de grote engelse ketens, ben wel eens in zo'n bioscoop daar geweest, maar je weet niet wat je ziet qua rommel, slecht onderhouden etc.
Overigens ook in AMC in Amerika.

SolidEye

Avatar

fascinerend hoe het ene natuurverschijnsel zoveel impact voller is dan het andere.

Er zijn al zoveel films over gemaakt.

Laatst weer genoten van "I am Legend" hoe een synthetisch medicijn tegen kanker nadelige bijwerkingen kan hebben.

Maar bovenaan in mijn top 10 staat toch "They Live" (1988) We sleep...????

NieuwsFilm

meest populair