Algemeen

'Spiral' wordt minder 'Saw' en meer 'Seven'

Of dat een grote verandering wordt, valt te bezien.

door Timothy van Damme om 16:41 in Algemeen
Toen bekend werd dat de Saw-franchise nieuw leven werd ingeblazen, was er niemand die kon denken dat komiek Chris Rock aan het roer zou staan. Volgens de schrijver en hoofdrolspeler staat ons heel wat te wachten.

De populaire reeks - die vooral draait om ingenieuze puzzels op leven en dood - kende maar liefst 6 vervolgen. In 2017 wilde men de ingezakte reeks een nieuwe injectie geven met Jigsaw, maar daarna was het (voorlopig) toch echt klaar.

Voorgangers
Spiral: From the Book of Saw is dan ook een soort reboot die zich afspeelt in het universum van Saw. Regisseur van dienst is Darren Lynn Bousman die eerder Saw II, III en IV inblikte.

Hij vertelde recent aan Empire dat het verhaal niet alleen naar zijn voorgangers verwijst: "Chris kwam met een thriller-concept. Hij pitchte een uitgebreid idee dat veel meer aan Seven doet denken."

Gimmick
Daarnaast geeft hij aan dat er wat meer humor in zit en wat minder ingewanden: "Gore en geweld waren destijds de gimmick, denk ik. Tegenwoordig staan deze meer in dienst van het verhaal. Deze film gaat meer over personages, spanning en angst."

Rock zal rechercheur Zeke Banks spelen. Deze jaagt op een sadistische seriemoordenaar die geïnspireerd lijkt door Jigsaw. Voor hij het weet, maakt Zeke deel uit van het dodelijke spel.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Meer humor en minder gore......... typisch saw Smiley face

Chrischzz

Avatar

De eerste Saw blijft wel de betere van het hele stel.
Deze dreef minder op de gore en had nog een leuke twist op het einde.

De hele reeks, qua rode lijn verhaal is nog wel oke. En sommige traps wel grappig, maar de meeste zijn tè.

milo007

Avatar

Om eerlijk te zijn ben ik wel benieuwd naar deze, ik ben niet zo'n grote horrorfan maar slimme of boeiende horror kan ik wel appreciëren.

Sietzet

Avatar

Ik ben een groot, groot fan van de Saw films. Okay, deel 5 kan me gestolen worden, maar de andere delen, geweldig!!
Toen deze werd aangekondigd werd ik gelijk nieuwsgierig. Balen dat hij destijds met een jaar werd uitgesteld, maar nondeju, wat heb ik zo ongelijk veel zin in deze film

David Mills

Avatar

Een thriller als Se7en... de lat wordt wel erg hoog gelegd!! Se7en is juist zeer deprimerend zonder humor, daar gaat het waarschijnlijk al mis.

NieuwsFilm

meest populair