'Spiral' wordt minder 'Saw' en meer 'Seven'

'Spiral' wordt minder 'Saw' en meer 'Seven'

Of dat een grote verandering wordt, valt te bezien.

Toen bekend werd dat de Saw-franchise nieuw leven werd ingeblazen, was er niemand die kon denken dat komiek Chris Rock aan het roer zou staan. Volgens de schrijver en hoofdrolspeler staat ons heel wat te wachten.

De populaire reeks - die vooral draait om ingenieuze puzzels op leven en dood - kende maar liefst 6 vervolgen. In 2017 wilde men de ingezakte reeks een nieuwe injectie geven met Jigsaw, maar daarna was het (voorlopig) toch echt klaar.

Voorgangers
Spiral: From the Book of Saw is dan ook een soort reboot die zich afspeelt in het universum van Saw. Regisseur van dienst is Darren Lynn Bousman die eerder Saw II, III en IV inblikte.

Hij vertelde recent aan Empire dat het verhaal niet alleen naar zijn voorgangers verwijst: "Chris kwam met een thriller-concept. Hij pitchte een uitgebreid idee dat veel meer aan Seven doet denken."

Gimmick
Daarnaast geeft hij aan dat er wat meer humor in zit en wat minder ingewanden: "Gore en geweld waren destijds de gimmick, denk ik. Tegenwoordig staan deze meer in dienst van het verhaal. Deze film gaat meer over personages, spanning en angst."

Rock zal rechercheur Zeke Banks spelen. Deze jaagt op een sadistische seriemoordenaar die geïnspireerd lijkt door Jigsaw. Voor hij het weet, maakt Zeke deel uit van het dodelijke spel.

NieuwsFilm

meest populair